Geroosterde wortelspiralen

Geroosterde wortelspiralen

Onlangs kwam ik een recept tegen voor geroosterde aardappelspiralen en die wilde ik diezelfde week nog maken. Maar ik besloot eerst een paar dagen eerder te oefenen. En toen ik toch bezig was, besloot ik ook om hetzelfde te doen met winterwortelen aangezien ik daar een aangebroken zak van had liggen. Het met de hand in spiralen snijden van de aardappels ging niet best. Met de wortelen lukte het gelukkig wel. Omdat de wortelen al wat zachter waren door het voorkoken, ging dit soepeler. Maar goed, de aardappels waren niet oké, dus daarvoor heb ik gelijk een speciale spiraalsnijder aangeschaft. Lees de intro bij dat recept maar.

Ik heb de wortelspiralen hetzelfde gekruid als de aardappelspiralen met mijn Mexicaanse kruiden/specerijenmix. Het pittige van dat mengsel combineert heerlijk met het zoete van de wortel. Heb je kinderen die lastige groente-eters zijn, dan zou ik dit zeker eens proberen. Zo’n spiraal op een stokje ziet er al veel aantrekkelijker en speelser uit. Gebruik qua smaakmakers dan niet de Mexicaanse mix, dat is voor veel kinderen te pittig. Mijn advies is ras el hanout, een warme smaakmaker waarin onder andere kaneel is verwerkt. Ook dat is een fijne combi met het zoete van wortel.

Ingrediënten

 • 2 winterwortelen
 • Kruiden/specerijen naar wens (bv. ras el hanout)
 • Zonnebloemolie
 • Zout
 • Materialen: kookpan, 4 satépennen/prikkers, bakpapier

Aan de slag!

 1. Schil de wortelen en halveer ze.
 2. Breng een pan water aan de kook. Doe zodra het water kookt een beetje zout en de wortelen in de pan. Laat 10 minuten heel zachtjes koken op laag vuur. Giet af en laat de wortelen afkoelen.
 3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 4. Steek de stukken wortel op pennen en maak er spiralen van met een spiraalsnijder of met de hand: leg een pen met wortel op een snijplank en zet iets onder de bovenkant een scherp mes een beetje schuin in de wortel tegen de prikker aan. Draai de wortel onder het mes door in een spiraalvorm rond de prikker en zorg dat het mes constant tegen de prikker blijft. Trek nu langs de prikker de schijfjes voorzichtig uit elkaar zodat de spiraalvorm zichtbaar wordt. Herhaal met de overige wortelstukken.
 5. Leg de wortelspiralen op de bakplaat. Bestrijk ze rondom met wat olie en bestrooi ze met kruiden/specerijen en eventueel wat zout.
 6. Rooster de wortelspiralen 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Keer ze tussentijds een keer om.
 7. Serveer ze eventueel met de dip zoals bij de aardappelspiralen.

[bol_product_links block_id=”bol_5d0b8705d5ea5_selected-products” products=”9200000098890394″ name=”aardappeltwister” sub_id=”aardappeltwister” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*