Getest en goedgekeurd: de Familiebox

Getest en goedgekeurd: de Familiebox

Als foodblogger ben ik uiteraard niet iemand die snel een abonnement op een maaltijdbox zal nemen. Ik maak immers ruim vooruit mijn eigen maaltijdweekplanningen van steeds weer nieuwe recepten om met jullie te kunnen delen. Maar nou werd ik pas geleden benaderd of ik eens de Familiebox wilde uitproberen en toen werd ik toch wel nieuwsgierig!

De Familiebox

Met de Familiebox heb je elke week keuze uit twaalf recepten die je bovendien al tot zes weken van tevoren kunt plannen. Vlees, vis, vegetarisch (standaard vier) en vegan, alles komt voor. Daarbij ook regelmatig keuze uit kids-toppers, supersnel en extra groenten. Alle verse ingrediënten worden gekoeld bij je thuisbezorgd. Op de dag van levering krijg je in de middag een tijdsindicatie doorgestuurd zodat je niet de hele avond zit te wachten. Je kunt afhankelijk van waar je woont kiezen tussen een levering op zondag- of maandagavond.

De Familiebox getest

Toen ik de testbox thuisbezorgd kreeg (voor 2 personen), was het al een verrassing dat deze niet één maar twee maaltijden bevatte. Een box met vlees en een vegetarische box.

Voor elke box moet je doorgaans ook basic ingrediënten zelf in huis hebben zoals boter, olie en peper en zout. Maar dat staat bij de gerechten die je kiest duidelijk aangegeven. De receptkaarten zijn duidelijk, stap-voor-stap beschreven en geven bovendien ook het aantal calorieën, voedingswaarden en allergenen aan, welk kookgerei je moet hebben en hoeveel tijd het recept je kost. Dit staat overigens ook allemaal op de website vermeld bij de recepten. Dat maakt jouw keuze vooraf al eenvoudiger.

Het is overigens niet zo dat je alles hapklaar en voorgesneden krijgt, je moet wel echt nog wat voorwerk doen. En dat vind ik juist goed want zo weet je tenminste zeker dat je alles vers aangeleverd krijgt. Vers koken betekent nou eenmaal dat je er wat voor moet doen. Als je alles hapklaar wilt hebben zonder enige moeite, koop dan vooral de kant-en-klare rommel met teveel onnodige toevoegingen in de supermarkt.

Familiebox 1: Biefstuk met dragon-bieslookboter, gebakken groenten en aardappels en gegrilde ui

Deze box had op de website al mijn aandacht getrokken en ik was dan ook blij dat dit recept erbij zat. Behalve dan de paprika, want dat lust ik echt niet. Normaal zou ik dat weggelaten hebben maar nu heb ik het voor de foto en kleur wel gebruikt. Wat mij meteen opviel, was de hoeveelheid ingrediënten. Op het vlees na, want twee biefstukjes, kun je hier eigenlijk ook met twee volwassenen en een jong kind van eten. De verse dragon en bieslook voor de boter was zelfs zoveel dat je dat voor een heel blok boter kunt gebruiken terwijl de receptkaart één eetlepel aangeeft. Wat ik overigens dan weer wat weinig vind maar dat maakt niet uit want boter moet je zelf in huis hebben. Ik heb dan ook meer boter gebruikt. Verder bevatte de box 500 gr aardappels, een pastinaak, en grote oranje paprika, twee grote uien (één was ook voldoende geweest) en champignons.

familiebox biefstuk

familiebox biefstuk

Familiebox 2: Quiche met zoete aardappel, broccoli en courgette

Oké, ik ben niet echt heel erg dol op broccoli maar zo verwerkt in een quiche vind ik het wel prima met alle andere smaken. Ook bij deze box was de hoeveelheid ingrediënten flink ruim om een hele springvorm van 24 cm mee te vullen. In plaats van met twee personen, kun je hier makkelijk met vier van eten of zelfs meer, zeker als je nog een salade erbij serveert. Enige wat ik hierbij niet helemaal vond kloppen was het pietepeuterige blokje kaas en de twee eieren voor de hoeveelheid quiche. Twee eieren was echt te weinig op de hoeveelheid melk (ze waren klein) dus heb ik er zelf nog eentje toegevoegd. En de kaas was voor helft bedoeld voor in de saus en de andere helft om erover te strooien. Ik heb het hele blokje voor in de saus gebruikt en er uit eigen koelkast extra Parmezaan over geraspt. Oh, en het teentje knoflook zat er niet bij maar dat heb ik toch altijd standaard in huis dus was geen ramp. En omdat ik van knoflook hou, heb ik er gewoon nog eentje extra toegevoegd 😉 Hoeveelheid tijm en bieslook was ook echt ruim voldoende. Bieslook bedoeld als topping na het bakken maar zoveel, dat ik de helft ook nog in de quiche heb gebruikt. Van de courgette hou je de helft over dus de rest kun je de volgende dag ook nog in een ander gerecht gebruiken.

familiebox quiche

familiebox quiche

Prijzen

De Familiebox bestel je vanaf € 37 voor twee maaltijden voor twee personen per week, oplopend tot meerdere maaltijden en personen. En ja, ik snap dat dat niet voor iedereen te betalen is want dit komt neer op € 9,25 per persoon. Maar hoe meer maaltijden je bestelt en voor hoe meer personen, hoe goedkoper de prijs per persoon wordt! En bedenk ook dat je zo geen voedsel verspilt want je krijgt wat je nodig hebt en je doet geen dagelijkse impulsaankopen waar je misschien uiteindelijk toch niets mee doet en het in de kliko verdwijnt. Meer over de prijzen lees je hier.

Zit je vast aan een Familiebox abonnement?

Nee, je zit niet vast aan een abonnement. Wanneer je je eerste box bestelt, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt. Je gaat hierbij een flexibel lidmaatschap aan. Vanuit dit account kan je heel gemakkelijk leveringen beheren, pauzeren of je flexibele lidmaatschap wijzigen of opzeggen. Je kan de Familiebox bijvoorbeeld wekelijks, om de week of eens in de maand bestellen, dat hangt helemaal af van jouw eigen voorkeur!

Conclusie

Ik hoop natuurlijk dat je bij Kitchenista blijft terugkomen voor recepten maar ik geef eerlijk toe dat zo’n Familiebox echt reuzehandig is. Je hoeft geen dagelijkse boodschappen te doen, je krijgt de juiste hoeveelheden (ruimschoots) voor het aantal personen en je hebt wekelijks voldoende keuze uit recepten. Als jij iemand bent die vaak inspiratieloos is of je hebt gewoon weinig tijd om steeds weer een maaltijdplanning te moeten bedenken, dan vind je het hier in één oogopslag. Al is het maar voor een paar dagen per week. Toch heerlijk als je na drukke werkdagen thuiskomt met een gevulde koelkast voor meerdere dagen zonder dat je er veel moeite voor hebt moeten doen!

Probeer de Familiebox nu met 40% korting op de eerste 3 leveringen!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*