Gevuld picknickbrood met gerookte zalm

Gevuld picknickbrood met gerookte zalm

Al moeten we nog steeds anderhalve meter afstand houden, mogen we gelukkig bijna alles weer. En dat is fijn want in de zomer binnen zitten is geen pretje. Hou jij ervan om met een gevulde koelbox naar het strand, park of recreatiegebied te gaan én hou je van gerookte zalm? Maak dan eens lekker dit gevulde picknickbrood! Het moet wel minstens twee uur in de koelkast maar mag ook gerust de hele nacht. Dan kan het ‘s ochtends zo de koelbox in.

Picknickbrood mag natuurlijk ook thuis

Het picknickbrood is goed voor vier porties als je ook nog allerlei ander lekkers bij je hebt. Aansnijden doe je pas als je het gaat eten. Maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon lekker thuis eten als lunch of lichte avondmaaltijd voor twee personen. Ik heb hiervoor een ciabatta gebruikt omdat deze wat breder is dan stokbrood en daardoor makkelijker te vullen is. Ook kun je bijvoorbeeld een Turkse pide gebruiken.

Neem wel echt een koelbox mét koelelementen mee als je gaat picknicken want zalm wil je echt niet warm laten worden. En ander eten overigens ook niet als je niet ziek wilt worden!

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 200 gr gerookte zalm
  • ¼ komkommer
  • ½ kleine rode ui
  • 4 radijsjes
  • 1 el kappertjes
  • ½ bakje verse dille
  • ½ citroen
  • Rucola
  • 3 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche of zure room
  • 1,5 el grove mosterd
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: mandoline/schaaf, fijne rasp, bakpapier, keukentouw

Aan de slag!

  1. Snijd de dille fijn, schaaf de komkommer en radijs in dunne plakjes, snijd de ui in heel dunne halve ringen en rasp de schil van de citroen.
  2. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd, crème fraîche of zure room, citroenrasp en de helft van de dille en breng op smaak met zout en peper.
  3. Halveer de ciabatta overdwars en hol beide delen een beetje uit. Bestrijk beide helften royaal met de saus.
  4. Beleg de onderste helft met wat rucola, de helft van de komkommer, radijs en ui en vervolgens de gerookte zalm. Verdeel de kappertjes en de rest van de dille over de zalm. Verdeel daarover de rest van de komkommer, radijs en ui en vervolgens nog wat rucola. Druk de bovenste helft van de ciabatta er stevig op.
  5. Wikkel het picknickbrood in bakpapier en bind keukentouw eromheen. Leg het brood 2 uur (langer mag ook) in de koelkast, bij voorkeur met iets zwaars erop.

Ook lekker voor een picknick:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*