Gevulde aubergine op z’n Grieks

Gevulde aubergine op z’n Grieks

Ik vind aubergines echt zo lekker, vooral als ze goed gevuld zijn! Dit Griekse recept heb ik een paar weken geleden voor het eerst gemaakt, maar toen was ik vergeten foto’s te maken. Vandaag weer gemaakt en nu wel de foto’s gemaakt! De aubergines zijn al een compleet gerecht omdat ze bestaan uit groenten, vlees en rijst. Maar het is natuurlijk nog completer (en staat leuker op je bordje) wanneer je er ook nog een Griekse salade bij maakt en er een lekkere lik tzatziki bij serveert!

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 300 gr lamsgehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt
  • Milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: ovenschaal, hapjespan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in. Wrijf er wat olijfolie over en besprenkel met peper en zout. Leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal en zet in het midden van de oven. Laat ze in ca. 20 minuten zacht worden. Draai de oven uit en laat nog 10 minuten met de ovendeur dicht staan.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten op matig vuur.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het rul en lichtbruin is.
  5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, komijn en kaneel toe en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen tot het iets is ingedikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  6. Neem de aubergines uit de oven en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Voeg dit samen met de rijst toe aan de saus en roer goed door.
  7. Vul de aubergines met de saus en verdeel de verbrokkelde feta erover. Zet 10 minuten terug in de oven.
  8. Bestrooi de aubergines met de peterselie en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*