Gevulde avocado met kipsalade (Keto)

Gevulde avocado met kipsalade (Keto)

Nu ik een paar keer per week Keto friendly, koolhydraatarm kook voor mijn lief, merk ik dat ik avondmaaltijden makkelijker vind dan de lunch. Op zich hoeft de lunch niet moeilijk te zijn als je een gemengde salade maakt met als toevoeging vette proteïnen (het Keto dieet bevat veel vet) en een goede dressing, maar afwisseling maakt het wel leuker. Een avocado gevuld met kipsalade is dan ook weer eens wat anders en bevat alleen al door de avocado zelf aardig wat vet! Voor de kipsalade gebruikte ik kipdijfilet omdat dat vetter is dan gewone kipfilet van de borst, gorgonzola en Turkse yoghurt en volle mayonaise (suikervrij). Wil je dit magerder houden, neem dan gewone kipfilet, magere yoghurt en halvanaise.

Avocado

Wist je dat avocado ’teelbal’ betekent? Het klinkt zo ineens minder aantrekkelijk maar je kan je er vast wat bij voorstellen 😉 De naam avocado is afgeleid van het Nahuatl-woord ahuacatl. Avocado’s worden geteeld in tropische en mediterrane klimaten van veel landen, met Mexico als de grootste producent; in 2019 goed voor 32 procent van het wereldtotaal. De avocado bevat in tegenstelling tot de meeste vruchten zeer veel olie (5 tot 23 gram per 100 g vruchtvlees). De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en voor ongeveer 11,6 procent uit verzadigde vetten. Verder bevat de vrucht ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne.

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 2 kipdijfilets
  • 1 kleine (rode) ui
  • 150 g gorgonzola
  • 75 gr mayonaise, suikervrij
  • 2 el Turkse of Griekse yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 1½ tl mosterd
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Bieslook
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vershoudfolie, vleeshamer, grillpan, kom

Aan de slag!

  1. Sla de kip wat platter tussen 2 laagjes vershoudfolie. Bestrijk ze met olie en maal er zout en peper over.
  2. Verhit een grillpan goed heet en grill de kip aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Laat afkoelen en trek met twee vorken uit elkaar.
  3. Hol ondertussen de avocado’s uit met een lepel maar laat rondom nog wel een rand zitten. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd het avocado vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en hak wat bieslook fijn.
  4. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, mosterd, knoflookpoeder en wat citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de kip, avocado blokjes, verbrokkelde gorgonzola en ui erdoor.
  5. Vul de avocado’s met de kipsalade, garneer met bieslook en maal er nog wat peper over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*