Gevulde broodjes met Turks gekruid gehakt en feta

Gevulde broodjes met Turks gekruid gehakt en feta

Laatst kocht ik een pak kaiserbroodjes om af te bakken maar ik veranderde mijn maaltijdplanning en dus bleven de broodjes liggen. Nou had ik ze kunnen afbakken voor mijn dagelijkse broodje kaas, echter besloot ik om ze te bewaren en er iets anders voor te verzinnen. Het werd voor mijn ‘broodje van de week’ gevulde broodjes met gekruid gehakt en feta.

De afbakbroodjes die ik had waren vrij klein, dus reken dan op twee broodjes per persoon. Vulling hoef je niet aan te passen, daarvan heb je genoeg.

Turks geïnspireerde gevulde broodjes

Gevulde broodjes met geruld gehakt en daarop wat geraspte kaas is natuurlijk niet bepaald iets nieuws maar bij wijze van spreken zo oud als de weg naar Rome. Heb ik in mijn leven al zo vaak gemaakt. Dus wilde ik nu iets met andere smaken en liet mij inspireren door Turkije. Niet weg te denken uit de Turkse keuken zijn tomaten, ui, peterselie, zwarte olijven en witte kaas, de Turkse variant van feta. Ik heb altijd zo’n blik in de koelkast staan en dan meestal de volvette 60+. Maar wat deze gevulde broodjes echt een Turkse smaak geeft, is de köftekruidenmix voor het gehakt. En wat betreft het gehakt neem je gewoon wat jij lekker vindt of past bij jouw budget. Typisch Turks is lamsgehakt, echter is het ook prima om rund, kip, kalf of half-om-half te gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 of 8 harde ronde broodjes
  • 300 gr gehakt, soort naar wens
  • Handje cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse peterselie
  • 200 gr feta of witte kaas
  • Handje zwarte olijven
  • 1 el köftekruidenmix (recept)
  • 2 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: keukenmachine, koekenpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een klein kapje van de broodjes en hol ze uit. Maal het brood wat je eruit hebt gehaald fijn. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en schraap het vocht met de zaden weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd zoveel peterselie fijn tot 2 eetlepels en hak de olijven fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg het gehakt en de köftekruiden toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomaatjes, peterselie, olijven en broodkruim toe en bak nog even mee.
  4. Neem de pan van het vuur en verkruimel drie kwart van de feta door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de broodjes en verdeel de rest van de feta erover.
  5. Bak de broodjes met de kapjes los erbij 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Serveer de gevulde broodjes met het kapje schuin erop.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*