Gevulde ciabatta met ham, rosbief en port salut

Gevulde ciabatta met ham, rosbief en port salut

In de lijn van gevulde ‘picknickbroden’ die ik eerder dit jaar maakte, weer een nieuwe toevoeging: ciabatta met ham, rosbief en port salut. Al is het nu te koud om te picknicken, aan de andere kant kun je in deze coronatijd niet veel meer dan naar het strand of het bos als je er even uit wilt en de horeca nog gesloten is. Dan zou je dit gewoon mee kunnen nemen! En gewoon thuis is een gevulde ciabatta natuurlijk ook heerlijk als je zin hebt in een lekkere lunch of makkelijke avondmaaltijd.

Ciabatta

Italiaanse ciabatta (spreek uit als tsjabàtta) kennen we allemaal wel maar wist je dat dit letterlijk ‘slof’ of ‘pantoffel’ betekent? Dit brood komt oorspronkelijk uit de streek rond Como in Noord-Italië. Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Daarna werd het in lange repen op de gebakken op de bodem van de oven.

Ingrediënten

  • 1 (afbak) ciabatta
  • 150 gr gesneden ham
  • 150 gr gesneden rosbief
  • 120 gr roomkaas
  • 100 gr Port Salut
  • 4 bosuitjes
  • 30 gr mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • ½ el Worcestershiresaus
  • Augurkenplakjes
  • IJsbergsla
  • Rucola
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: rasp, kom, bakpapier

Aan de slag!

  1. Leg de ciabatta optioneel even op 200 graden in de oven om het knapperiger te maken. Of afbakken volgens aanwijzingen op de verpakking als je een afbakbrood gebruikt.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en rasp de port salut grof. Tip: port salut is heel zacht. Om het makkelijker te raspen kun je de kaas eerst 10 à 15 minuten in de vriezer leggen.
  3. Meng in een kom roomkaas, mayonaise, mosterd en Worcestershiresaus en breng op smaak met zout en peper. Schep de bosui erdoor.
  4. Halveer de ciabatta over de lengte en hol beide helften uit. (Het broodkruim heb je niet nodig. Dit kun je fijner malen en in een koekenpan roosteren tot paneermeel).
  5. Lepel het roomkaasmengsel royaal over beide helften van het brood en strijk uit. Strooi de kaas erover en beleg beide helften met sla, ham en rosbief. Verdeel een laagje augurkenschijfjes en wat rucola over het vlees op de onderste helft. Druk nu voorzichtig de belegde bovenste helft op de onderste.
  6. Verpak de ciabatta stevig in bakpapier en leg minstens een uur in de koelkast.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*