Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Gevulde courgette met gehakt en mozzarella

Weer een makkelijke maaltijd voor die rare dagen tussen kerst en oud en nieuw. In deze periode heb ik nooit echt zin om veel te doen en uitgebreid te koken. Gevulde courgette met gehakt, mozzarella, tomaatjes en Italiaanse kruiden is inclusief oventijd in een half uur klaar en ook nog een hartstikke voedzaam!

Courgette

Ik vind de courgette een heel veelzijdige groente, of eigenlijk is het een vrucht, omdat hij vrij neutraal van smaak is en zich daarom goed leent om te combineren met ingrediënten die wel veel smaak geven. Voor dit recept ben ik uitgegaan van een halve courgette per persoon (voor 4 personen) als je er nog iets extra’s bij wilt, bijvoorbeeld een salade of een aardappelgerecht. Wil je dat niet, reken dan op twee helften per persoon als volwaardige maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 300 gr rundergehakt
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • Handje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • Half bakje cherrytomaatjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Panko
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, ovenschaal of bakblik

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze een klein beetje uit. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
  3. Verhit de neutrale olie in een koekenpan en bak het gehakt rul maar nog niet helemaal bruin. Voeg de ui toe en bak mee tot het gehakt bruin is en de ui zacht. Voeg knoflook, tomaatjes en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog een minuut mee.
  4. Neem de pan van het vuur en schep driekwart van de mozzarella erdoor. Besprenkel de courgette met extra vergine olie en maal er wat peper en zout over. Verdeel het gehaktmengsel over de courgettes een leg ze in een ingevette ovenschaal of bakblik. Bestrooi met de rest van de mozzarella en wat panko en zet ca. 15 minuten in de oven.
  5. Garneer de courgette met wat basilicum.

Ook lekker:

Advertentie
 

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*