Gevulde omelet met courgette, brie, spekjes, bieslook en ui

Gevulde omelet met courgette, brie, spekjes, bieslook en ui

Je hebt van die dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar toch iets voedzaams wilt eten. Een lekker gevulde omelet met een salade of gewoon een stuk knapperig brood erbij is dan een uitkomst! Spekjes en kaas moesten er voor mij sowieso in, vaste volgers weten wel dat ik hier dol op ben. Als het om goed smeltende kaas gaat ben ik snel geneigd om te kiezen voor belegen, cheddar, emmentaler of gruyère maar nu ben ik daar eens vanaf gestapt en heb ik voor brie gekozen. Daarbij courgette en ui om ook nog groenten toe te voegen en verder nog bieslook en knoflook als extra smaakmakers.

Tip: Andere groenten kunnen natuurlijk ook. Misschien heb je nog een kliekje van de vorige dag, of een ongebruikte paprika. Paddenstoelen zijn ook lekker in een gevulde omelet.

Omelet gratineren

De omelet bak je gewoon in de koekenpan maar moet nog wel met de brie erop gegratineerd worden onder de grill in de oven. De pan moet daarom voor de oven geschikt zijn, dus geen kunststof greep. Heb je die niet dan kun je de omelet ook op het vuur maken in een ronde (vierkant kan uiteraard ook) en lage vuurvaste schaal. Of je doet op het vuur een deksel op de pan zodra de brie erop ligt. De brie krijgt dan alleen geen goudbruin kleurtje maar smelt wel. Kan jouw pan of schaal wel in de oven maar heeft deze geen grill? Zet de omelet dan in de oven op 170 graden tot de kaas gesmolten is. Er bestaan overigens wel pannen met een kunststof greep die in de oven kunnen maar dan wel tot een maximum temperatuur (meestal 170 graden).

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 6 eieren
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 courgette
  • 100 gr brie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse bieslook
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: ovenbestendige koekenpan of vuurvaste ronde schaal, kom

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Snipper de ui en hak bieslook fijn tot je ca. 2 eetlepels hebt. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in heel kleine blokjes en de brie in dunne plakjes.
  2. Verwarm de grill van de oven voor.
  3. Verhit een klein beetje olie in een voor de oven geschikte koekenpan en bak de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe weer een scheutje olie in de pan en bak de ui en courgette tot deze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  5. Klop ondertussen in en kom de eieren los en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper.
  6. Schep de spekjes terug in de pan en schenk het eimengsel erover. Bak de omelet half gaar. Verdeel de brie erover en zet de pan onder de grill tot de brie goudbruin en de omelet helemaal gaar is.

[/directions]

Ook lekker:

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *