Gewokte gekruide kipdijfilet met veel peper

Gewokte gekruide kipdijfilet met veel peper

Vandaag weer eens op de Aziatische toer na meerdere weken. Gewokte kipdijfilet met ui en bleekselderij in een kruidige saus met heel veel zwarte peper. Weer eens wat anders dan chilipeper. Chilipeper komt doorgaans meteen binnen op je smaakpapillen, terwijl zwarte peper heel even de tijd nodig heeft. Proef dus vooral eerst goed of de kip peperig genoeg is!

Kipdijfilet met veel zwarte peper

Ik heb dit wokgerecht van stukjes kipdijfilet met zwarte peper vrij regelmatig voorbij zien komen op Pinterest waar het dan ‘black pepper chicken stir fry’ werd genoemd. Dus ben ik op zoek gegaan waar het dan precies vandaan komt. Het blijkt dus een populair gerecht te zijn van Panda Express, een Amerikaans-Chinese fastfoodketen. Of dit ook echt in Chine wordt gemaakt, kon ik niets over vinden. Ik heb hier ook wel eens zoiets bij een Chinees restaurant op de kaart gezien maar dan nog kan het iets zijn wat typisch voor ons land is aangepast. Maar het maakt ook verder niet uit want het is gewoon heel erg lekker!

Ingrediënten

  • 750 gr kipdijfilet
  • 1 grote ui
  • 3 à 4 stengels bleekselderij
  • 100 ml sojasaus (low sodium)
  • 1 el honing
  • 2 tl grof gemalen zwarte peper
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)
  • ¾ tl knoflookpoeder
  • ½ tl kurkuma (koenjit)
  • ½ tl kerriepoeder
  • 5 el maïzena
  • 4 el (60 ml) neutrale olie
  • Gefruite uitjes
  • Versgemalen zeezout
  • Optioneel: 1 paprika in stukjes
  • Materialen: 2 kommen, wok

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en snijd de kipdijfilet in blokjes. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Meng in een kom de sojasaus met honing, peper, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en kerriepoeder.
  2. Schud de kip in een kom om met de maïzena.
  3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de bleekselderij en ui (en eventueel paprika) ca. 4 minuten. Voeg de kip toe en roerbak nog ca. 8 tot 10 minuten.
  4. Voeg het sojasausmengsel aan de kip toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen tot het iets is ingedikt. Proef of er nog extra peper bij kan. Als het voor jou te zout is door de sojasaus, dan nog wat honing toevoegen.
  5. Serveer de kip met rijst en garneer met gefruite uitjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*