Gezonde gemengde groentechips uit de airfryer

Gezonde gemengde groentechips uit de airfryer

Zo, 2021 is begonnen! Voor velen is januari de startmaand om weer een poging te doen wat kilo’s kwijt te raken. Of een maand om het wat gezonder aan te doen na alle (vr)eterijen in december. Dat betekent echter niet dat je niets lekkers meer kunt snacken! Laat de zakken chips in de supermarkt links liggen en ga voor gezonde groentechips uit de airfryer!

Veel kinderen maak je overigens ook blij met een bakje chips maar dat moet uiteraard niet te vaak wan te vet en te zout. Je zou dan eens kunnen proberen of ze groentechips lekker vinden. Gewoon niet zeggen dat het groenten zijn, noem het magische chips ofzo, waar superhelden en prinsessen ook groot, sterk en mooi mee zijn geworden 😉 En zo krijgen ze ook nog eens extra groenten binnen!

De groenten voor de groentechips

Voor groentechips gebruik je stevige groentesoorten die je goed kan schaven. Ik ben nu voor pastinaak, rode biet, winterwortel, courgette en zoete aardappel gegaan. Het hoeft niet per se rond te zijn, het kan ook in (gehalveerde) langwerpige plakjes. Zo zou je dan bijvoorbeeld ook pompoen of knolselderij kunnen gebruiken. En op deze manier kun je uiteraard ook chips van gewone aardappels maken, is tenslotte ook een groente. Ik heb verder gewoon zeezout gebruikt om de chips mee om te schudden maar als je liever geen zout gebruikt, denk dan bijvoorbeeld aan andere smaakmakers als paprikapoeder, uienpoeder of knoflookpoeder. Bepaal tot slot voor jezelf hoeveel je wilt maken. Hoe meer je maakt, hoe langer je bezig bent want het moet in niet al te grote porties in de airfryer. Alles in één keer gaat zeker niet. Ik heb van alle gebruikte groenten de helft gebruikt. Dus een halve pastinaak, een halve biet etc.

Ingrediënten

 • Pastinaak
 • Rauwe rode biet
 • Winterwortel
 • Courgette
 • Zoete aardappel
 • Neutrale olijfolie
 • Fijn zeezout
 • Materialen: verstelbare mandoline, airfryer, kom

Aan de slag!

 1. Schil de pastinaak, wortel en zoete aardappel. Was de biet en courgette en dep droog.
 2. Schaaf alle groenten dun (max. 3 mm) op een mandoline.
 3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Per groentesoort ga je de groentechips bakken.
 4. Schud de eerste soort in een kom om met een heel klein beetje olie en bak in het mandje van de airfryer. Hoe lang kan ik je niet zeggen want dat hangt af van de grootte en de dikte van de plakjes. Begin met 5 minuten en bekijk tussendoor hoe hard het gaat.
 5. Doe in een grote kom met keukenpapier en ga zo verder met de andere groenten tot alles gefrituurd is.
 6. Schud de groentechips om met wat zout.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*