Gnocchi met paddenstoelen en kaas

Gnocchi met paddenstoelen en kaas

Gnocchi is een soort van pasta waarvan het hoofdingrediënt aardappel is. Heerlijk zacht en door de zetmeelrijke structuur blijven sauzen er zo lekker aan kleven. Als ik deze gnocchi met paddenstoelen maak, heb ik er eigenlijk niets meer bij nodig! Gnocchi kun je prima zelf maken. Het is even wat werk, maar dan zijn ze wel lekker vers zonder onnodige toevoegingen. Bovendien kun je ongekookte gnocchi gewoon invriezen, dus maak gerust een grotere hoeveelheid. Hoe je ze maakt, kun je hier lezen.

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwam, shiitake)
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 20 gr bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 gr boter (echte)
  • 2 el bloem
  • Zout en versgemalen peper
  • Benodigdheden: grote kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  2. Breng een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi tot te gaan drijven. Giet ze af in een vergiet.
  3. Verhit ondertussen in een hapjespan de boter op laag vuur zonder dat de boter bruin wordt. Fruit de knoflook een minuut.
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 5 minuten al roerend mee tot ze zacht en geslonken zijn.
  5. Voeg de bloem toe en bak al roerend een minuut mee.
  6. Voeg vervolgens de room en wijn toe en blijf roeren tot het geheel gaat binden en de alcohol uit de wijn verdampt is.
  7. Roer de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*