Gnocchi met salie-botersaus

Gnocchi met salie-botersaus

Gnocchi met salie-botersaus is zo ontzettend simpel, maar net als zoveel andere simpele Italiaanse gerechten ook weer zo lekker! In de Italiaanse keuken geldt echt: meno è meglio (minder is meer). Hoe eenvoudiger de gerechten, hoe lekkerder ze zijn! Ik maak dit meestal als voorgerecht of bijgerecht van een Italiaans diner. En het is ook nog eens snel gemaakt. Tenminste, als je de gnocchi al hebt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar lekkerder is uiteraard zelfgemaakt en bovendien zonder onnodige toevoegingen. Dat kost dan wel weer wat tijd, maar je kunt ongekookte gnocchi prima invriezen!

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi (recept)
  • 200 gr boter (echte)
  • Handvol verse salieblaadjes
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, schuimspaan, sauspannetje

Aan de slag!

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi totdat ze gaan drijven. Doe dit in porties zodat ze de ruimte hebben om te ‘zwemmen’. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een voorverwarmde schaal.
  2. Laat de boter in een sauspannetje op laag vuur rustig smelten. Voeg de salie toe en laat het geheel een paar minuten op smaak komen. Zorg dat de boter niet teveel gaat kleuren, dus gebruik eventueel een sudderplaatje. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de salie-botersaus over de gnocchi en serveer met de Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*