Griekse pastasalade met tzatziki als dressing

Griekse pastasalade met tzatziki als dressing

Makkelijke maandag! Alles voor deze Griekse pastasalade had ik in huis. De pastasalade is gewoon op basis van een standaard Griekse salade waaraan ik pasta heb toegevoegd om er een meer vullende maaltijdsalade van te maken en dan tzatziki als dressing. En in plaats van gewone tomaat heb ik zongedroogde tomaatjes gebruikt. Al had ik wel cherrytomaatjes maar ik had nu meer zin in de zongedroogde.

Pastasalade

Zoals gezegd had ik alles voor deze Griekse pastasalade in huis. Een Griekse salade bestaat uit komkommer, rode ui, tomaat, olijven, feta en oregano; tzatziki uit dikke yoghurt, komkommer, dille en knoflook. De feta was overigens geen echte feta maar Turkse witte kaas, waarvan ik altijd een blik in huis heb (de 60+ met lichtrode deksel). Echte feta mag alleen in bepaalde delen van Griekenland volgens een streng recept gemaakt worden. Je leest er hier meer over.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 300 gr grove pasta
  • Tzatziki (recept)
  • 100-120 gr kalamata olijven (gewone zwarte mag ook)
  • 200 gr feta of witte kaas
  • 1 grote rode ui
  • ¼ komkommer
  • ½ pot zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Paar takjes verse dille
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: grote kookpan, vergiet

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Maak eerst de tzatziki volgens recept en zet tot gebruik in de koelkast. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Je hebt niet alle tzatziki nodig maar je kunt het prima nog een paar dagen bewaren, bijvoorbeeld voor met een toastje of stokbrood bij de borrel. Of maak de helft van het recept.
  2. Breng terwijl je met de tzatziki bezig bent alvast een grote pan water met zout (1 tl per liter water) aan de kook.
  3. Kook de pasta beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel goed met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat uitlekken en geheel afkoelen. Schud af en toe om om plakken te voorkomen.
  4. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op keukenpapier. Ontpit de olijven en snijd ze optioneel doormidden of in ringetjes. Snijd de feta in blokjes en snipper de ui. Snij de tomaatjes in stukjes en de komkommer in blokjes of kwart schijfjes.
  5. Doe de pasta in een schaal en schep om met olijfolie en versgemalen peper. Schep de ui, tomaatjes, komkommer, feta en oregano erdoor en vervolgens een paar lepels tzatziki. Garneer met wat plukjes dille en eventueel nog wat komkommer.

[/directions]

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *