Groene asperges, chorizo, champignons en kip traybake

Groene asperges, chorizo, champignons en kip traybake

Deze traybake met groene asperges, chorizo, ui, champignons en gemarineerde kip is koolhydraatarm en Keto friendly. Al vind ik het heerlijk om te koken, toch hou ik ook van het gemak van traybakes. Vooral op drukke dagen. Je hebt er doorgaans niet al teveel voorwerk aan en de oven doet de rest. Zo heb ik bijvoorbeeld op de dagen dat ik samen met mijn lief ben, mijn handen vrij om gelijk zijn lunch voor de volgende dag voor te bereiden als hij naar zijn werk moet en om 05.00 uur al de deur uit gaat.

Groene asperges

Witte asperges vind ik echt zo onwijs lekker maar helaas niet jaarrond uit eigen land verkrijgbaar. Als je ze al buiten het seizoen ziet, dan zijn ze geïmporteerd en vaak dan ook behoorlijk prijzig. Groene asperges zie je wel vrijwel altijd in de supermarkt, meestal zijn het dan aspergetips. Al vond ik du nu ook vrij prijzig met € 3,99 voor 200 gram. In sommige supermarkten zie je overigens ook aspergetips in de diepvries en die zijn een stuk goedkoper.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 150 gr chorizo, heel stuk
  • 200 gr groene asperges
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1 ui
  • 1½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ¾ tl gemalen komijn
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 4 el neutrale olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, kom, schaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper de uien, snijd de chorizo in kleine blokjes en snijd de kip in brede repen. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges. Halveer de champignons of snijd ze in kwarten als ze heel groot zijn.
  3. Meng in een kom ui, chorizo, een halve theelepel paprikapoeder, uienpoeder, een halve theelepel komijn, tijm en wat zout en peper en verdeel dit mengsel over een deel van de bakplaat.
  4. Meng in dezelfde kom de kip met de rest van de paprikapoeder en komijn en wat zout en peper en een eetlepel olie. Verdeel de kip en champignons ook over de bakplaat. Bak het geheel ca. 10 minuten in het midden van de oven.
  5. Meng ondertussen in een schaal de asperges met de rest van de olie, citroensap, knoflook uit de pers en wat zout en peper.
  6. Schep na de 10 minuten kip en chorizo mengsel om, verdeel de asperges ertussen en bak nogmaals 10 minuten.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*