Groene kruiden pasta met knoflook en tomaatjes

Groene kruiden pasta met knoflook en tomaatjes

Hoe heerlijk ik het ook vind om dagen samen met mijn lief te zijn, vind ik het wat eten betreft ook fijn als ik alleen ben. Want dat betekent dat ik niet Keto koolhydraatarm voor hem hoef te koken omdat hij dit dieet volgt 😉 En dat betekent dus meestal pasta! Vandaag is dat capellini met veel verse groene kruiden, knoflook en tomaatjes. De pasta is vegetarisch als je wel kaas en boter eet. Of voor vegan kaas en boter vervangen door plantaardige opties, bijvoorbeeld van Violife. En uiteraard voor de vegan versie pasta waarin geen eieren zijn verwerkt.

Capellini is een soort spaghetti maar dan heel dun. In het Engels wordt het ook wel angel hair pasta genoemd. Deze pastasoort kom je zeker niet in elke supermarkt tegen maar dit gerecht kan ook met andere pastasoorten. Capellini had ik gewoon nog in huis van een ander recept.

Verse groene kruiden

Nog even en dan kan ik weer een kruidentuintje op mijn balkon maken zodat ik de hele zomer kan genieten van verse groene kruiden uit eigen ’tuin’. Ik doe dat altijd pas na ijsheiligen want dan is de kans op nachtvorst vrijwel nihil, zeker nu het steeds warmer wordt. Gedurende de koudere maanden koop ik altijd gewoon bakjes verse kruiden in de supermarkt. Soms ook wel plantjes maar ze verleppen snel, hoe goed ik er ook voor zorg.

Anyway, ook als ik bakjes koop heb ik lang niet alles nodig. Ik wikkel dan wat overblijft in keukenpapier en bewaar het in de groentelade van de koelkast om het zo lang mogelijk goed te houden. Maar ook dan is de houdbaarheid beperkt. Soms doe ik het dan in de oven drogen op 50 graden en daarna fijnhakken of ik kijk wat ik er nog mee kan. Zo nu ook voor deze pasta. Ik had nog aangebroken bakjes dille, peterselie, basilicum en bieslook en dat heb ik voor dit gerecht gebruikt.

Tip: als je een flinke hoeveelheid kruiden moet fijnsnijden, is een wiegemes echt ideaal!

Ingrediënten

 • 350 gr capellini of andere pasta
 • Verse groene kruiden, zie boven wat ik heb gebruikt
 • 4 teentjes knoflook
 • Bakje cherrytomaatjes
 • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra
 • 2 el neutrale olijfolie
 • 25 gr boter
 • Snufje chilipeper
 • Extra vergine olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kookpan, hapjespan, optioneel: wiegemes

Aan de slag!

 1. Hak de knoflook fijn. Hak ook groene kruiden fijn. In totaal heb je ca. 8 eetlepels nodig. In mijn geval dus 2 eetlepels per kruid. Meng ze door elkaar. Halveer de tomaatjes.
 2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem een beetje kookwater uit de pan en giet de pasta af.
 3. Verhit de boter met de neutrale olie een snufje chilipeper en wat zout in een hapjespan en fruit de knoflook maximaal 1 minuut. Laat niet te bruin worden want dan wordt het bitter.
 4. Schep de pasta, kruiden (laat eventueel een beetje achter ter garnering), tomaatjes en 50 gr Parmezaan door de knoflookboter en warm nog even door.
 5. Verdeel de pasta over kommen of borden, garneer met wat extra Parmezaan en eventueel nog achtergehouden kruiden, druppel er wat extra vergine olie over en tot slot nog een draaitje peper.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*