Guacamole

Guacamole

Deze dip van avocado’s mag niet ontbreken bij Mexicaanse gerechten. Ik eet zelf niet zo heel vaak Mexicaans, maar guacamole maak ik zo nu en dan als dipje bij tortillachips of wanneer ik nacho’s in de oven maak. En als ik nog een restje over heb, vind ik het heerlijk op een broodje gegrilde kip. En uiteraard zoals ik altijd al zeg: zelf maken is echt lekkerder en gezonder dan kant-en-klaar kopen! Dit is zo gemakkelijk te maken. En als je het ontvellen van de tomaten teveel gedoe vindt, het hoeft niet per se.

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • Sap van een limoen
  • Optioneel: 2 takjes koriander, blaadjes geplukt
  • Zout
  • Materialen: kookpan, kom, knoflookpers, staafmixer

Aan de slag!

  1. Breng een pannetje water aan de kook.
  2. Snijd het velletje van de tomaten van boven naar beneden kruislings in. Prik ze op een vork en dompel ze ca. een halve minuut in het kokende water tot de velletjes iets loskomen. Je kunt de velletjes er nu heel makkelijk afpellen.
  3. Halveer de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaden en snipper de peper heel fijn. Snipper de sjalotjes heel fijn en hak de korianderblaadjes fijn als je die ook wilt gebruiken.
  5. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom en knijp de teentjes knoflook met een knoflookpers erboven uit. Pureer het geheel met de staafmixer.
  6. Voeg de sjalot, rode peper, limoensap, tomatenblokjes en koriander toe en meng alles goed door. Zet eventueel de staafmixer er nog even in.
  7. Breng het geheel op smaak met zout.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*