Gummy bears jelly snoep

Gummy bears jelly snoep

Nou ben ik niet zo’n zoetekauw maar jelly is wel een guilty pleasure 😉 Is iets van vroeger, als gelatinepudding als toetje op het menu stond. Meestal met verse aardbeien erin. En zo kom je wel eens iets tegen waarvan je denkt: dit wil ik! Zoals dus deze gummy bears jelly snoeperij, wat ik op Tastemade tegenkwam. Deze website volg ik al een tijdje via FB en heb ik twee keer eerder iets van gemaakt zoals recent kaastaco’s met spaghetti en gehaktballetjes en eerder aardappelwedges in kaassaus met groene chilipeper.

Calpis in de Gummy Bears Jelly

De gummy bears in dit jelly recept spreken voor zich, wie kent ze niet? Maar naast de snoepjes heb je vocht en gelatine nodig. Het vocht komt deels van Sprite, of iets wat erop lijkt, en deels van calpis met koolzuur. Calpis is een zoet Japans drankje op basis van water, melkpoeder en gefermenteerd melkzuur. Het heeft iets weg van verdunde yoghurt maar dan zoet. Met koolzuur wordt het calpis soda genoemd. Niet iets wat je in een reguliere supermarkt tegenkomt maar gelukkig vond ik online een recept wat erop lijkt en makkelijk te maken is op basis van yoghurt en bruiswater. Voor het geleren heb ik gelatinepoeder gebruikt maar het kan ook met blaadjes. Gebruik dan 2,5 blaadje (Dr Oetker) in plaats van 5 gram poeder. Voor dit recept dus vijf blaadjes in totaal. Verwerking is echter anders. Gelatinepoeder los je namelijk op in een warme vloeistof terwijl de je de blaadjes oplost in een koude vloeistof. Je werkt dan als volgt: blaadjes minstens 5 minuten laten weken in koud water. Voor de eerste laag een beetje Sprite verwarmen, daar uitgeknepen gelatine doorheen mengen tot gesmolten en dit weer door de rest van de Sprite roeren. Hetzelfde geldt voor de calpis.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 1 zak gummy bears
 • 10 gr gelatinepoeder (of blaadjes, zie boven)
 • 100 ml heet water
 • 150 ml Sprite/7-Up of iets dergelijks (supermarkt huismerk)
 • 150 ml calpis soda
 • Recept calpis soda:
 • 50 ml citroensap
 • 75 gr rietsuiker
 • 150 gr yoghurt
 • Bruiswater
 • Materialen: kom, maatbeker, vierkante schaal

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Meng in een kom 5 gram gelatinepoeder met 50 ml heet water tot de gelatine is opgelost. Meng Sprite erdoor tot het niet meer schuimt.
 2. Verdeel de gummy bears over en vierkante glazen schaal en en giet het gelatinemengsel er rustig over. Zet in de koelkast tot het stevig is.
 3. Maak ondertussen de calpis. Meng in een kom rietsuiker en citroensap tot een gladde massa. Roer de yoghurt erdoor tot het geheel goed gemengd is. Neem van dit mengsel 50 ml en meng in een kom met 150 ml bubbelwater. Van dit mengsel heb je weer 150 ml nodig.
 4. Meng wederom in een kom 50 ml heet water en 5 gram gelatinepoeder en meng de 150 ml calpis erdoor.
 5. Giet dit mengsel over de opgestijfde jelly en zet weer in de koelkast tot deze laag ook geheel opgestijfd is.
 6. Maak de jelly met een scherp mes langs de randen van de schaal los en check of de gummy bears jelly makkelijk loskomt. Zo niet, dan de onderkant van de schaal even in heet water zetten.
 7. Leg een bord of platte schaal op de schaal met jelly en keer om. Snijd de gummy bears jelly in blokjes, grootte naar wens.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *