Ham-kaassalade voor op een toastje of brood

Ham-kaassalade voor op een toastje of brood

In de supermarkt kun je ontzettend veel soorten salades en smeersels voor op een toastje of stokbrood vinden maar ik vind het veel leuker om het zelf te maken. Ik heb er inmiddels al heel wat en deze ham-kaassalade met bieslook en bosui onlangs aan het repertoire toegevoegd. Supermakkelijk te maken en klaar in 10 minuten!

Ham-kaassalade

Het makkelijkste voor deze ham-kaassalade is gewoon een bakje hamblokjes maar een dikke plak ham kan natuurlijk ook. Wat betreft de kaas heb ik belegen gebruikt omdat ik daarvan toch nog een stuk in huis had. Gebruik gerust andere kaas wat je in huis hebt. Jong, jong belegen, extra belegen, oud; het kan allemaal. Wil je de ham-kaassalade wat minder grof, dan is raspen ook een optie. Rasp alleen niet te fijn want het mag nog wel wat textuur hebben.

Ingrediënten

  • 150 gr hamblokjes
  • 100 gr kaas aan één stuk
  • 1 bosuitje
  • Verse bieslook
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom

Aan de slag!

  1. Snijd de kaas in piepkleine blokjes en het bosuitje in heel fijne ringetjes. Hak met een mes de hamblokjes wat fijner en snipper bieslook fijn tot ca. 1 eetlepel.
  2. Meng alles in een kom en breng de ham-kaassalade op smaak met zout en peper.

Meer lekkers voor op een toastje:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*