Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Nu ik toch het recept van mijn perfecte hamburger gisteren online heb gezet, is het ook wel handig om het recept voor hamburgerbroodjes te delen. Ik vind de kant-en-klare altijd wat aan de kleine kant, die zijn echt gemaakt voor diepvrieshamburgers. Een zeg nou zelf, zelfgebakken brood is toch het allerlekkerst!

Ingrediƫnten

 • 500 gr bloem
 • 7 gr (zakje) droge gist
 • 8 gr zout
 • 1 middelgroot ei
 • 275 gr warme melk (max. 25 graden)
 • 25 gr zonnebloemolie + extra om in te vetten
 • 10 gr suiker
 • Sesamzaadjes
 • Hulpmiddelen: maatbeker, kom, vershoudfolie

Aan de slag!

 1. Doe de melk met de suiker in een maatbeker en los de gist erin op. Laat even staan.
 2. Doe de bloem in een kom, maak een kuil in het midden en strooi het zout langs de rand. Breek het ei in de kuil en giet de olie en de melk erbij. Meng alles goed door tot een samenhangend geheel.
 3. Stort het deeg op een schoon werkvlak (gebruik geen bloem) en kneed het deeg 10 tot 20 minuten tot het glad en soepel is. Voeg tijdens het kneden geen bloem toe, het wordt vanzelf minder plakkerig. Om te testen of het deeg goed is, neem je er een klein balletje van en trek je dat voorzichtig uit. Als je het tot een doorschijnend vliesje kunt rekken, dan is het deeg goed. Als het scheurt, kneed het deeg dan weer een aantal minuten door.
 4. Vet de kom licht in met olie, maak een bal van het deeg en leg in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek een uur rijzen of totdat het volume verdubbeld is.
 5. Vet een schoon werkvlak in met wat olie, stort het deeg erop en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Maak er mooie, regelmatige bolletjes van, dek ze af en laat 10 tot 15 minuten rusten.
 6. Druk ze daarna plat, bestrijk ze met wat water en strooi de sesamzaadjes erover. Druk de zaadjes vast in het deeg.
 7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes en paar cm uit elkaar erop. Dek ze weer af en laat nogmaals op kamertemperatuur ca. een uur rijzen tot het volume bijna verdubbeld is.
 8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
 9. Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin. Heb je niet een heel grote oven, bak de broodjes dan in twee batches. Laat ze afkoelen op een rooster.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*