In het recept van mijn perfecte broodje hamburger, is hamburgersaus één van de ingrediënten. Ik ben niet zo’n liefhebber van ketchup en ook geen fan van kant-en-klare sauzen omdat die altijd veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten. Denk alleen al aan de E-nummers, zetmeel en andere rommel om de saus houdbaar te maken. En hoe vaak gebruik je dergelijke sauzen nou eenmaal? Je kunt net zo makkelijk een kleine portie saus maken wanneer je het nodig hebt!
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 6 el mayonaise (recept)
- 2 el tomatenpuree (of ketchup)
- 2 tl mosterd
- 2 tl witte wijnazijn
- 2 kleine augurken, heel klein gesneden
- 1 sjalotje, heel fijngesnipperd
- Snufje cayennepeper
- Zout
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag”]
- Meng alle ingrediënten behalve het zout in een kommetje goed door. Proef en bepaal naar eigen smaak of het nog wat mosterd, azijn, en/of cayennepeper nodig heeft. Breng indien gewenst op smaak met een snufje zout.
- Laat de saus bij voorkeur een uurtje staan.
[/directions]
Geef een reactie