Hamburgersaus

Hamburgersaus

In het recept van mijn perfecte broodje hamburger, is hamburgersaus één van de ingrediënten. Ik ben niet zo’n liefhebber van ketchup en ook geen fan van kant-en-klare sauzen omdat die altijd veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten. Denk alleen al aan de E-nummers, zetmeel en andere rommel om de saus houdbaar te maken. En hoe vaak gebruik je dergelijke sauzen nou eenmaal? Je kunt net zo makkelijk een kleine portie saus maken wanneer je het nodig hebt!

Ingrediënten

  • 6 el mayonaise (recept)
  • 2 el tomatenpuree (of ketchup)
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 augurken, heel klein gesneden
  • 1 sjalotje, heel fijngesnipperd
  • Snufje cayennepeper
  • Zout

Aan de slag

  1. Meng alle ingrediënten behalve het zout in een kommetje goed door. Proef en bepaal naar eigen smaak of het nog wat mosterd, azijn, en/of cayennepeper nodig heeft. Breng indien gewenst op smaak met een snufje zout.
  2. Laat de saus bij voorkeur een uurtje staan.

Advertentie
 

4 Comments

  1. Betreft de augurken.
    Morgen dit augurken zijn zoet zuur?

    • Kitchenista says:

      Natuurlijk kan dat als jij dat lekkerder vindt. Ik ben er zelf geen voorstander van omdat er suiker in zit. Dat maakt de saus wat zoeter en ik ben zelf geen liefhebber van zoet 😉

  2. Als je geen fan bent van kant en klare sauzen, waarom dan wel drie in dit recept? 😉
    Mayo, ketchup en mosterd zijn toch ook sauzen met suikers en toevoegingen?

    • Kitchenista says:

      Daar heb je ook gelijk in Ik bedoel eigenlijk ook meer samengestelde sauzen, zoals deze. Mayo maak ik overigens vaak zelf en daar doe ik geen suiker bij. En als ik het kant-en-klaar gebruik, altijd Hellmann’s. Die bevat per pot niet extreem veel suiker. En ketchup neem ik altijd Heinz zonder toegevoegde suiker en zout. Ook de mosterd die ik meestal gebruik bevat niet heel veel suiker, 1,3 gram per 100 gram. Is gewoon een goedkope pot Franse mosterd (merk Tonolio) die ik altijd bij de Dirk koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*