Hartige bladerdeegstengels

Hartige bladerdeegstengels

Dit is ook weer zo’n lekker fool proof borrelhapje wat nooit mislukt. Iedereen kan een paar plakjes bladerdeeg bestrooien en bestrijken en in reepjes snijden. De oven in en klaar, meer dan dat is het niet! En als je een beetje fantasie hebt, kun je natuurlijk ook variëren met de toppings. Ik heb ze afgelopen zondag weer gemaakt met wat ik in huis had (bladerdeeg ligt sowieso bij mij standaard in de vriezer). Zo heb ik op één van de plakjes verse pesto gebruikt, maar als ik dat even niet heb, gebruik ik sesamzaadjes. En op een andere een mix van zwart zout en gerookt zout, maar dat kun je bij gebrek aan ook vervangen door gewoon grof zeezout. Of vervang bijvoorbeeld de kummel door gedroogde Provençaalse kruiden. En wat betreft de kaas is natuurlijk bijna alles mogelijk, zo lang het maar smelt!

Ingrediënten

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 ei
 • Geraspte kaas (naar eigen smaak)
 • Pesto (vers)
 • Kummel (karwijzaad)
 • Gerookt zout en zwart zout
 • Hulpmiddelen: bakpapier, kommetje, kwastje

Aan de slag!

 1. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, maar niet helemaal. Ze zijn lastiger te snijden wanneer ze volledig ontdooid zijn.
 2. Klop in een kommetje het ei los met een klein scheutje water.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 4. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze licht met wat ei.
 5. Bestrooi een plakje met kaas, de volgende met kummel, de derde met gerookt en zwart zout en bestrijk de laatste niet te dik met pesto.
 6. Snijd elk plakje in 6 tot 8 gelijke reepjes en schuif ze iets uit elkaar. Tegen de tijd dat je klaar bent met beleggen en snijden, zijn de plakjes wel ontdooid. Is dit nog niet het geval, laat ze dan wel eerst volledig ontdooien voor je de plaat in de oven schuift.
 7. Bak de stengels in het midden van de oven in ca. 10 minuten tot ze mooi gerezen en knapperig zijn.
 8. Laat ze buiten de oven iets afkoelen alvorens ze te serveren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*