Hartige kerstkransjes met pesto en tomatentapenade

Hartige kerstkransjes met pesto en tomatentapenade

Bijna kerstmis! En gelukkig ook bijna eind 2020 met een corona vaccin in het vooruitzicht begin volgend jaar. Maar hoe k*t het deze strenge lockdown nu ook is, laten we van deze kerst sowieso een feestje maken met je gezin en eventueel de drie gasten die jij tijdens de kerstdagen mag ontvangen! In mijn vorige blog van hartige kerstkoekjes schreef ik al dat ik krap een week voor de kerst geen grote kerstrecepten meer ga maken maar nog wel een paar dingetjes. Zo ook deze hartige bladerdeeg kerstkransjes met pesto en tomatentapenade.

Extra gevulde kerstkransjes

Ik heb nu enkel pesto en tomatentapenade voor de kerstkransjes gebruikt maar je kunt ze ook nog extra hartig uitbreiden. Beleg bijvoorbeeld die met pesto ook nog met een lekkere rauwe ham en die met tomatentapenade met chorizo of salami. De kaas als topping is naar eigen wens. Ik heb nu boeren extra belegen (van een lokale kaasboerderij) gebruikt op die met pesto en Parmezaan op die met tomatentapenade omdat ik van beiden toch een stuk in huis had.

Dit recept is voor ca. 20 stuks en dat past niet op één bakplaat, ook niet bij een brede oven. Verdeel de kerstkransjes dus over twee bakplaten. Doe de ene bakplaat op de onderste richel in de oven en de andere op de middelste. Verwissel ze halverwege van richel. Bij een kleine (combi)oven bak je ze in twee batches.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 1 rol koelvers bladerdeeg
 • Tomatentapenade (recept)
 • Groene pesto (recept)
 • 50 gr geraspte kaas
 • 1 ei
 • Optioneel: vleeswaren
 • Materialen: bakpapier, kommetje

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier (zie tip bovenaan).
 2. Snijd het bladerdeeg in twee gelijke stukken, vanaf de lange kanten van boven naar beneden. Bestrijk de ene helft met de pesto en de ander helft met de tomatentapenade (beleg optioneel met vleeswaren, zie tip bovenaan).
 3. Snijd de stukken van boven naar benden in 10 gelijke repen. Draai de repen spiraalsgewijs en druk de uiteinden vast als kransje. Zorg ervoor dat je bij het twisten de repen niet teveel uitrekt. Leg ze op de bakplaat.
 4. Klop het ei met een scheutje water los in een kommetje en bestrijk de kerstkransjes. Strooi er vervolgens nog wat kaas over.
 5. Bak de kerstkransjes 10 tot 15 minuten in het midden van de oven krokant en gaar.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *