Het is vandaag Wereld Pasta Dag!

Het is vandaag Wereld Pasta Dag!

Pasta… het valt niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Tenminste, bij mij in ieder geval niet. Sowieso staat pasta bij mij minstens één keer per week op het menu, ik kan echt niet zonder 😉 Eigenlijk kan ik überhaupt niet zonder Italiaans eten, by far mijn favoriete keuken! En al draai ik ook wel eens een pastaatje in elkaar met wat ik nog in huis heb of bedenk ik zelf iets, toch gaat mijn voorkeur uit naar klassieke, authentieke recepten zoals de Italianen ze bedoeld hebben.

Wereld Pasta Dag

De Wereld Pasta Dag is in 1995 in het leven geroepen toen 40 pastaproducenten van over de hele wereld samenkwamen voor het eerste Wereld Pasta Congres. Sindsdien wordt wereldwijd elk jaar op 25 oktober een hulde gebracht aan één van de lekkerste en meest veelzijdige gerechten ooit.

Klassieke pastarecepten

Zoals gezegd hou ik het meest van klassieke pastarecepten. Doorgaans heel simpel maar oh zo smaakvol. Pasta is zo ingeburgerd dat wij er een hoofdmaaltijd van maken en er van alles wat we maar lekker vinden doorheen doen. Maar ten eerste is in Italië pasta geen hoofdmaal maar een primo piatto (voorgerecht) en ten tweede vinden veel Italianen dat je niet aan hun authentieke gerechten moet komen maar ze moet laten zoals ze generaties lang zijn doorgegeven. Het is voor hen zelfs zo, dat specifieke ‘sauzen’ ook met specifieke pastasoorten moeten worden gemaakt. Omdat pasta dus een voorgerecht is, zijn ze over het algemeen vrij simpel met weinig ingrediënten.

Nou kan ik hier een opsomming maken van echte klassiekers, maar dat heb ik afgelopen zomer als eens gedaan in mijn serie heimwee naar vakantiegerechten. Van een eenvoudige spaghetti all’aglio, olio e peperoncino tot meer bewerkelijke pasta bolognese en lasagne. Klik op de foto voor de recepten!

wereld pasta dag

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*