Honing-mosterd-dillesaus

Honing-mosterd-dillesaus

Ik hou niet van zoet en ben al helemaal geen liefhebber van honing. Als ik het al ruik, dan ga ik zowat over mijn nek (sorry voor de verwoording). Maar ik meet wel met twee maten, want deze saus vind ik dan toch weer heerlijk bij bepaalde gerechten zoals – heel klassiek – gebakken, gerookte of gegrilde zalm of warme beenham. Het scherpe van de mosterd neemt het hele zoete van de honing weg en in combinatie met verse dille met alle ingrediënten in de juiste balans, heb je gewoon een zalige saus die zowel warm als koud gegeten kan worden!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el grove mosterd
  • 2 tl Franse mosterd
  • 150 ml (kook)room
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • Klontje boter
  • Zout en witte peper
  • Materialen: sauspannetje, sudderplaatje, garde

Aan de slag!

  1. Zet het sauspannetje op een sudderplaatje op de kleinste pit van je fornuis en het vuur middelhoog.
  2. Laat de boter smelten en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut maar laat het niet bruin kleuren anders wordt het bitter.
  3. Voeg beide soorten mosterd, honing en de room toe en laat al roerend met een garde op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot het geheel wat dikker wordt.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel nog wat mosterd toe.
  5. Roer de dille door de saus en laat nog heel eventjes meewarmen.
  6. Je kunt deze saus zowel warm als koud eten. Afgekoeld wordt hij wel wat dikker.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*