Honing-mosterd kippenbouten met spinazie en tuinerwten

Honing-mosterd kippenbouten met spinazie en tuinerwten

Een maaltijdplanning voor een week maken is hartstikke handig in een druk leven en met boodschappen doen. Maar soms heb je iets op het menu staan waarin je op dat moment helemaal geen zin hebt en kies je last minute voor iets anders. Zo had ik pas geleden kippenbouten voor kippensoep maar het werd iets anders en heb ik de kip dus maar in de vriezer gedaan. Vandaag heb ik ze gebruikt voor honing-mosterd kip met spinazie, tuinerwten en krieltjes. Gewoon lekker makkelijk alles in de oven zonder al teveel voorbereiding!

Checken of de kippenbouten gaar zijn

Het is algemeen bekend dat kip echt door en door gaar moet zijn. Want als het niet goed gaar is, dan loop je risico op salmonellabesmetting. Maar hoe weet je of kip gaar is? Het makkelijkste is een vlees- of kookthermometer gebruiken. De kerntemperatuur op het dikste deel moet tussen de 72 en 75 graden zijn. Heb je geen thermometer, prik dan met een spiesje in het dikste deel. Komt er roze vocht uit dan is de kip nog niet gaar. Is het vocht helder, dan is het safe. En dit geldt uiteraard niet alleen voor kippenbouten maar voor als soorten kip.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 4 kippenbouten
  • 200 gr verse spinazie
  • 200 gr tuinerwten, diepvries
  • 500 gr krielaardappels in schil, schoongeboend
  • 2 el honing
  • 2 el grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 3 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: fijne rasp, maatbeker, bakblik of ovenschaal, optioneel: vleesthermometer

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Meng in een maatbeker rasp en sap met de honing, mosterd en knoflook uit de pers.
  3. Leg de kippenbouten in een groot bakblik of ovenschaal en schenk het honing-mosterd mengsel erover. Halveer de aardappels en schik tussen de kip. Maal peper en zout over het geheel en bedruip met de olie.
  4. Rooster ca. 35 minuten in de oven tot de huid van de kip krokant is. Check of de kip gaar is (zie tip boven). Zo niet, dan nog wat langer terug in de oven.
  5. Verdeel de spinazie en bevroren tuinerwten tussen de aardappels en kip en zet het geheel nog 3 tot 5 minuten terug in de oven tot de spinazie wat geslonken is en de tuinerwten zacht zijn.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *