Hotdog deluxe

Hotdog deluxe

Zo’n klein zacht broodje met een knakworst erin is wat mij betreft geen hotdog maar gewoon een broodje knakworst. En gruwel, die uit de supermarkt die in de magnetron moeten… vre-se-lijk. Als je een echt lekkere hotdog wilt eten, ga je gewoon zelf aan de slag met een knapperig vers pistoletje en het liefst verse worst. Ik heb voor deze verse kipworstjes gebruikt, maar je kunt ook dunne braadworstjes gebruiken of gewoon frankfurters. Ik heb mijn worstjes gevuld met kaas (boeren jong belegen) en omwikkeld met spek en als garnituur rauwkost (radijs, bleekselderij, witte kool, prei en rode ui), augurk en gefruite uitjes gebruikt. Die uitjes geven zo’n lekkere crunch! Maar je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren met garnituur en toppings. Bijvoorbeeld een klassieker: zuurkool in plaats van rauwkost. Of doe iets met Mexicaanse kruiden, bonen en jalapeño pepertjes voor een Tex-Mex variant. Doe gewoon wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 worstjes naar keuze, liefst verse
  • 1 grote plak kaas, een soort die goed smelt
  • 8 langwerpige plakken ontbijtspek
  • 2 middelgrote of 4 kleine augurken
  • Gefruite uitjes
  • Fijne rauwkost naar keuze
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl Dijon mosterd
  • ½ tl honing
  • Klein beetje olie of boter
  • Materialen: kommetje, koekenpan

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en de honing. Proef en voeg eventueel nog wat mosterd toe als de mayonaisesmaak nog overheerst.
  2. Snijd de worstjes in de lengte voorzichtig in en vouw ze open. Snijd de plak kaas in de lengte in 8 smalle repen en druk voorzichtig 2 repen in elk worstje. Duw de worstjes weer dicht en omwikkel elk stevig met 2 plakken ontbijtspek.
  3. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de worstjes op matig vuur ca. 10 minuten. Keer regelmatig om. Gebruik je verse worst, bak dan zeker niet te hard want anders is de spek al bruin en de worst mogelijk nog niet helemaal gaar.
  4. Snijd de pistoletjes vanaf de bovenkant in tot bijna onderaan. Snijd de augurken in plakjes.
  5. Beleg de broodjes met rauwkost en een worst. Verdeel langs de ene kant augurk en langs de andere kant gefruite uitjes. Schep er wat mosterdsaus op en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*