Naast koken heb ik nog een hobby en dat is het maken van voedselminiaturen van klei in schaal 1:6 (Barbie) en 1:12 (poppenhuis). Een recent projectje was hotdogs op de klassieke, Amerikaanse manier met uitjes, augurk, ketchup en mosterd. En toen kreeg ik toch ook enorme zin in een hotdog! Ik vind het echter altijd leuk om variaties op de hotdog te bedenken en zo kwam ik op dit idee met heel fijngesneden Griekse salade en honing-mosterdsaus. Verder gebruik ik nooit zachte broodjes voor hotdogs maar pistoletjes uit de oven omdat ik het knapperige daarvan lekkerder vind.
Welke worst voor een hotdog?
Ik heb al eens eerder geschreven dat ik een broodje met een knakworst uit blik geen hotdog vind. Dat is gewoon een broodje knakworst voor kids. Een hotdog maak ik het liefst met verse, niet te dikke worst zoals chipolata of merguez en dan gegrild. Of, in dit geval, semi verse slagersknakworst. Ook deze grill ik in plaats van ze te verwarmen in heet water. Met worstjes uit pot of blik kan dit ook gewoon.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 4 (afbak) pistoletjes
- 4 worstjes naar keuze
- ½ kleine rode ui
- 5 zwarte olijven
- 4 snoeptomaatjes
- Stukje (ca. 5 cm) komkommer
- Stukje feta
- ¼ tl gedroogde oregano
- Scheutje limoen- of citroensap (mag uit een flesje)
- ½ el extra vergine olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 tl grove mosterd
- ½ tl Franse mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl gedroogde dille
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: kom, kommetje
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Gebruik je afbakpistoletjes, bak deze dan volgens aanwijzingen op de verpakking. Heb je verse pistoletjes, leg deze dan 2 minuten in de oven op 200 graden zodat ze wat knapperiger worden.
- Voor de Griekse salade: snipper de ui heel fijn en snijd de olijven fijn. Verwijder de zaden en het vocht van de tomaatjes en komkommer en snijd beide ook heel fijn. Meng alles in een kom met de olijfolie, limoen- of citroensap en oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Voor de honing-mosterdsaus: meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd, honing en dille en breng op smaak met zout en peper. Als het vrij dik is, verdun dan met een scheutje koud water.
- Verhit een grillpan en bestrijk licht met wat olie. Grill de worstjes. Gegaarde worstjes hoeven maar kort om en om tot ze grillstrepen hebben. Verse worstjes duren uiteraard wat langer tot ze gaar zijn.
- Snijd de broodjes van bovenaf net niet helemaal door en leg er een worstje in. Schep wat honing-mosterdsaus erop en verdeel daarover de Griekse salade. Verkruimel tot slot wat feta over elke hotdog.
[/directions]
Ook lekker:
Geef een reactie