Hotdog met spek en pickles

Hotdog met spek en pickles

Ik ben echt een sucker voor goed belegde broodjes. Zo is de Vietnamese bánh mì echt een favoriet van mij. Ook een hotdog met van alles erop en eraan vind ik heerlijk. Het liefst met een met spek omwikkeld worstje, zoals mijn hotdog français of hotdog deluxe. Die twee heb ik met verse worstjes gemaakt, deze keer heb ik gekozen voor bockworstjes uit blik. Kies echt deze als je worstjes uit blik wilt gebruiken, want die zijn dikker dan knakworstjes. De worstjes die als hotdogs worden verkocht vind ik ook te dun. Ze zijn enkel iets langer dan knakworst. Wil je verse worst gebruiken, kies dan voor dunnere worstjes. Bijvoorbeeld chipolata of merguez. Met dikkere worsten is de kans groot dat ze vanbinnen nog niet gaar zijn terwijl het spek al volledig uitgebakken is.

Pickles, groenten ingelegd in zuur, heb ik altijd wel in huis omdat ik restjes harde of stevige groenten altijd inmaak. Meestal wortel en radijs, wat ik ook voor dit recept heb gebruikt. Maar omdat je dit waarschijnlijk niet standaard in de voorraadkast hebt staan, geef ik in dit recept gewoon de hoeveelheid wortel en radijs wat je nodig hebt aan. Als je niet alles gebruikt, dan kun je de rest met het vocht gewoon in een kort van tevoren gesteriliseerd glazen potje bewaren in de koelkast. Wil je meer weten over inmaken en bewaren, lees dan deze blog.

Ingrediënten

  • 4 (afbak) pistoletjes
  • 4 bockworstjes of verse worstjes
  • 4 langwerpige plakken ontbijtspek
  • 1 middelgrote wortel
  • 4 radijsjes
  • 3 bosuitjes
  • Paar takjes koriander
  • 85 gr crème fraîche
  • 1 el limoensap
  • 120 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 60 ml water
  • 2 tl fijn zeezout
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: schaaf/mandoline, steelpannetje, kom, zeef/vergiet, schaaltje, grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de wortel in heel dunne plakjes of reepjes van luciferformaat. Schaaf de radijsjes in dunne plakjes. Hak de bosuitjes heel fijn. Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Hak zoveel blaadjes fijn tot je 2 eetlepels hebt en bewaar wat blaadjes ter garnering.
  2. Verhit in een steelpannetje op hoog vuur de azijn met de suiker en het zout en breng aan de kook. Laat koken tot suiker en zout zijn opgelost.
  3. Doe de wortel in radijs in een hittebestendige kom en giet het kokende azijnmengsel erover. Laat volledig afkoelen.
  4. Als je afbakbroodjes gebruikt, bak deze dan volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet de wortel en radijs af in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
  6. Meng in een schaaltje de crème fraîche met het limoensap, de koriander en de bosui. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Omwikkel de worstjes strak met de plakjes ontbijtspek.
  8. Verhit de grillpan en bestrijk met wat olie. Gril de worstjes in ca. 8 minuten rondom tot het spek knapperig is.
  9. Snijd de broodjes van bovenaf open maar net niet helemaal door. Bestrijk ze ruim met het crème fraîche mengsel. Leg er een worstje in en verdeel de pickles erover. Garneer met wat grof gescheurde korianderblaadjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*