Hotdogs jalapeño, spek en cheddar met salade (Keto)

Hotdogs jalapeño, spek en cheddar met salade (Keto)

Weer een Keto lunch voor mijn lief: hotdogs maar dan niet met een broodje maar met een salade want brood mag niet binnen dit koolhydraatarme dieet. Deze zijn gevuld met jalapeño pepers en cheddar, omwikkeld met spek en daarna gebakken in de oven. Je kan ze uiteraard gewoon in een broodje eten maar ik heb ze nu dus zonder brood maar met een salade gecombineerd.

Hotdogs

Hotdogs zijn normaal gesproken natuurlijk gewoon broodjes met een worstje, al dan niet heel simpel op z’n Hollands met een knakworst (wat ik persoonlijk geen hotdog vind) of met extra ingrediënten. Doorgaans gebruik ik voor hotdogs verse worstjes maar deze keer heb ik toch uit pot gebruikt, namelijk bockworsten. Groter dan knakworst of verse merguez of chipolata maar kleiner dan braadworst. Overigens ook uit gemak omdat verse worst meer tijd nodig heeft en ik dit laat op de avond maakte om als lunch aan mijn lief mee te geven voor zijn vroege dienst. Om 05.00 uur gaat hij dan de deur uit en je snapt dat ik niet midden in de nacht een verse lunch ga maken 😉

Ingrediënten

  • 4 bockworsten
  • 8 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 2 plakjes cheddar smeltkaas
  • 2 el jalapeño schijfjes uit een potje
  • Voor de salade:
  • 2 volle handjes gemengde sla
  • ¼ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • Voor de dressing:
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, maatbeker of shaker, optioneel: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Snijd de cheddar in smalle reepjes en hak de jalapeños fijn. Snijd de bockworsten in de lengte open maar net niet helemaal door. Vul ze met cheddar en jalapeño en omwikkel vervolgens elk worstje met een 2 plakjes spek. Leg ze in een bakblik (of op een bakplaat met bakpapier) en bak de hotdogs ca. 15 minuten tot het spek krokant en de kaas gesmolten is.
  3. Snijd voor de salade ondertussen de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne halve maantjes en het sjalotje in dunne halve ringen. Meng dit in een kom met de sla.
  4. Maak de dressing in een maatbaker of shaker en mix door de salade.
  5. Verdeel de salade over borden met elk 2 hotdogs.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*