Hotdogs met geroosterde uien, groene peper en cheddar

Hotdogs met geroosterde uien, groene peper en cheddar

Het nieuwe jaar is begonnen, de (vr)eetmaand hebben we weer achter de rug dus nu lekker weer over op een normale maaltijdplanning. Te beginnen met weer een ‘broodje van de week’ op zaterdag. Ik had weer eens zin in hotdogs en natuurlijk weer een nieuwe variant. Met geroosterde uien en groene peper (groene paprika kan ook) en een saus van cheddar smeltkaas. Een soort Philly cheesesteak maar dan met worstjes.

Welke worst voor hotdogs?

Ik heb al eens eerder geschreven dat ik een broodje met een knakworst uit blik geen hotdog vind. Dat is gewoon een broodje knakworst voor kids. Hotdogs maak ik het liefst met verse, niet te dikke worst zoals chipolata of merguez of soms verse slagersknakworst. Voor dit recept moet je echter geen knakworsten gebruiken want alles gaat de oven in en knakworst barst dan open. Ik heb nu weer chipolata gebruikt want merguez is bij mij in de buurt niet makkelijk te vinden. Zelfs de Turkse winkel waar ik regelmatig kom heeft ze niet, daar verkopen ze alleen kip.

Chipolata klinkt overigens heel Italiaans maar het blijkt een Frans worstje te zijn, echter wel met Italiaanse roots. Cipollata (dus iets anders gespeld) betekent zoiets als ‘met uien bereid’. En dan moet je weten dat cipolle Italiaans is voor uien. De oorsprong ligt dus wel in Italië en dat gaat tot zeker 350 jaar geleden terug. Cipollata was een uienstoofpot met worstjes en het is waarschijnlijk dat niet-Italianen, met name de Fransen, meer aandacht hadden voor de worstjes dan voor de uien en de naam van het gerecht hebben geadopteerd voor de worstjes zelf.

Ingrediënten

 • 4 hotdog broodjes of petit pains
 • 12 chipolataworstjes
 • 2 grote groene pepers (of 2 groene paprika’s)
 • 1 grote ui
 • 8 teentjes knoflook, niet gepeld
 • 8-10 plakjes cheddar smeltkaas
 • 75 ml melk
 • Klein scheutje neutrale olie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: mosterd
 • Materialen: bakblik, sauspannetje

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht. Vet een bakblik in met wat olie.
 2. Snijd de ui in 8 partjes. Snijd de pepers in ringetjes als je het pittige van de zaadlijsten en zaden wilt behouden. Anders in de lengte opensnijden, zaden en zaadlijsten eruit schrapen en de pepers in reepjes snijden. Gebruik je paprika’s, dan zaden en zaadlijsten verwijderen en in repen snijden.
 3. Verdeel de worstjes, ui, ongepelde knoflook en pepers of paprika in het bakblik en maal er wat zout en peper over. Rooster 25 tot 30 minuten in de oven. Schud tussendoor een paar keer om zodat alles gelijkmatig roostert.
 4. Leg de broodjes op het laatst ook nog een paar minuten in de oven om warm te maken.
 5. Verwarm ondertussen op laag vuur de melk in een sauspannetje, bij voorkeur op een sudderplaatje. De melk moet heet zijn, maar niet koken. Laat de plakjes cheddar al roerend met een garde smelten in de melk tot een dikke kaassaus. Optioneel kun je er ook nog wat mosterd doorroeren.
 6. Snijd de broodjes open en lepel er wat cheddar in. Verdeel de worstjes, uien, groene peper of paprika en uit de velletjes geknepen knoflook over de broodjes en tot slot nog wat cheddar.

Meer hotdogs:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*