Insalata caprese

Insalata caprese

Ik kan het blijven zeggen: de Italianen zijn zo goed in het creëren van de heerlijkste gerechten met slechts een paar simpele ingrediënten. Neem nou de salade caprese, wie kent het niet? Doet het altijd goed op tafel en er kan werkelijk niets aan verprutst worden. Deze salade van tomaat, mozzarella en basilicum komt uit de Campania regio en is bedacht om de kleuren van de Italiaans vlag weer te geven. In Italië wordt het doorgaans geserveerd als antipasto of voorgerecht, en niet als een bijgerecht bij een hoofmaaltijd.

Ingrediënten

  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 4 grote, rijpe romatomaten
  • 30 gr verse basilicum
  • Extra vergine olijfolie van supergoede kwaliteit
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Was de tomaten en snijd ze in de breedte in plakken van ca. 1 cm.
  2. Snijd ook de mozzarella in plakken van 1 cm.
  3. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.
  4. Verdeel over 4 bordjes in een kring of naast elkaar steeds half overlappend, een plakje tomaat, een plakje mozzarella en een basilicumblaadje. Druppel er wat olie over en maal er naar smaak nog wat zout en peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*