Inside out sushi van brood (zonder rijst)

Inside out sushi van brood (zonder rijst)

Uramaki is de Japanse naam voor sushi die we ook wel kennen als inside out sushi. Daarbij zit de rijst aan de buitenkant en de nori binnenin. Bij deze sushi gebruik ik brood in plaats van rijst. Het is evengoed behoorlijk wat werk maar wel iets minder en ook wat gemakkelijker dan sushi met rijst. Sushirijst maken is best wel een dingetje. Broodsushi is leuk om als lunch voor vrienden en familie te serveren, maar het doet het ook goed bij de borrel.

Vier smaken sushi

Ik maakte vier soorten: met gerookte zalm, met pittige tonijn (uit blik), met surimi en met omelet. En uiteraard mogen nori, komkommer, avocado en wasabi niet ontbreken. Wasabi niet los erbij, maar in de vorm van wasabimayonaise op elke sushirol. Sushi met rijst dip je normaliter nog in sojasaus. Dat kan met broodsushi uiteraard ook maar bedenk wel dat het brood de sojasaus enorm opzuigt, dus wees hier voorzichtig mee zodat je niet alleen nog maar sojasaus proeft.

Ingrediënten

  • 8 witte casinoboterhammen
  • Surimisticks
  • 75 gr gerookte zalm
  • Blikje tonijn op water
  • 1 avocado
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 2 eieren
  • 3-4 norivellen
  • Mayonaise
  • Wasabipasta
  • 1 tl sojasaus
  • Klontje boter
  • Optioneel: cayennepeper
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef, koekenpan, rasp, 2 kommetjes, schaaltje, deegroller

Aan de slag!

  1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Rooster de norivellen in een droge koekenpan. Rasp de wortel grof, snijd de komkommer in reepjes van ca. 1 cm en het bosuitje in ringetjes. Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd de avocado in smalle reepjes.
  2. Meng in een kommetje 3 eetlepels mayonaise met een dessertlepel wasabipasta. Proef en voeg eventueel nog wat wasabi toe als je het niet scherp genoeg vindt, of juist mayonaise als het te scherp is.
  3. Meng in een schaaltje de tonijn met de bosui en een klein beetje mayonaise. Breng op smaak met zout en peper en als je van een beetje pit houdt nog wat cayennepeper.
  4. Klop in een kommetje de eieren los met de sojasaus en wat peper. Verhit wat boter in een koekenpan en bak een omelet.
  5. Rol de boterhammen plat en besmeer ze met wasabimayonaise. Leg op elke boterham een norivel en snijd de nori bij. Houd hierbij een randje brood van ca. een halve centimeter vrij. Nu ga je de broodsushi opbouwen (zie foto hieronder).
  6. Met zalm: beleg 2 boterhammen met in het midden de zalm, avocado en komkommer. Rol de sneetjes vanaf de tegengestelde kant richting de vrije kant stevig op. Gebruik nog een beetje wasabimayonaise om de rand dicht te plakken. Snijd de rol in 3 sushi’s.
  7. Met surimi: leg op 2 boterhammen in het midden surimisticks, komkommer en avocado. Ga verder met oprollen, dichtplakken en snijden.
  8. Met tonijn: verdeel over 2 boterhammen in het midden een streep tonijn met wortel en komkommer. Oprollen etc.
  9. Met omelet: verdeel over 2 boterhammen in het midden reepjes omelet met wortel en avocado. En weer oprollen etc.

Meer sushi:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*