Japanse maaltijdsalade met biefstuk

Japanse maaltijdsalade met biefstuk

Ik had vandaag zin in biefstuk en ik had ook zin in een salade. Dan kan je natuurlijk gewoon een biefstukje bakken met daarbij een salade, maar je kunt er ook een combinatiegerecht van maken. En dat heb ik vandaag gedaan in de vorm van een Japanse maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukjes, op kamertemperatuur
  • 250 gr glasnoedels
  • 1 komkommer
  • 1 daikon
  • 150 gr waterkers
  • 6 el Japanse sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 tl suiker
  • 4 el zwarte sesamzaadjes
  • Arachideolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: juliennesnijder, vergiet, kom

Aan de slag!

  1. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaden. Schil ook de daikon.
  2. Trek van de komkommer en daikon dunne sliertjes met de juliennesnijder, of snijd ze in heel dunne reepjes.
  3. Gaar de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal is dit een paar minuten wellen in kokend water. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  4. Klop in een kom een dressing van de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, wasabi en suiker.
  5. Bestrijk de biefstukjes aan beide kanten met wat olie. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de biefstukjes in 3 tot 4 minuten rondom bruin. Ze moeten aan de binnenkant nog mooi rosé zijn. Laat ze even rusten op een schone snijplank.
  6. Meng de waterkers, komkommer en daikon door de dressing.
  7. Verdeel de noedels over 4 borden en verdeel daarover de salade. Snijd de biefstukjes in dunne plakjes en leg ze op de salade. Bestrooi met sesamzaad, zout en peper.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*