Als je aan mijn familie en vrienden vraagt welk hapje van mijn hand ze het lekkerst vinden, dan is nagenoeg altijd het antwoord: tonijntartaar! Als ik dit niet serveer op een feestje, zie ik een hoop teleurgestelde gezichten 😉 Het is makkelijk te maken alleen moet je wel tonijn van echt goede sashimikwaliteit gebruiken. De tonijnmoten die in de supermarkt liggen, lenen zich hier niet goed voor. Ga dus naar een goede visboer op dag dat je de tonijn nodig hebt en maak de tartaar niet langer dan 2 uur voor het serveren.
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 150 gr verse tonijn
- 2 tl Japanse sojasaus
- 1 tl limoensap
- Chilipeper uit de molen
- 1 bosuitje, fijngesneden
- 4 el mayonaise, bij voorkeur Japanse
- 1 tl wasabipasta
- Zwarte sesamzaadjes
- Fijn zeezout
- 8 amuselepels
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Snijd de tonijn brunoise. Dit betekent in gelijk blokjes van ca. 0,5 bij 0,5 cm.
- Meng de mayonaise met de wasabipasta. Dit kun je langer van tevoren maken. Het smaakt zelfs lekkerder als het minstens een uur heeft gestaan.
- Schep de tonijnblokjes om met de sojasaus en limoensap en breng op smaak met de chilipeper en wat zout.
- Doe in elke lepel wat wasabimayonaise en schep de tartaar erop. Garneer met de bosuitjes en sesamzaad.
[/directions]
De tonijntartaar smaakt ook prima op toast of in een traiteurbakje. Doe in dat geval een likje wasabimayo op de tartaar en dan de bosuitjes en sesamzaadjes.
Geef een reactie