Kaas-uienbollen met ham, augurk en bleekselderij salade

Kaas-uienbollen met ham, augurk en bleekselderij salade

Het broodje van de week is deze keer weer ontstaan om restjes op te maken want ik had nog een paar stengels bleekselderij die al wat slapjes begonnen te worden en een aangebroken bakje ham. Met wat ingrediënten die ik standaard in huis heb – augurk, ui, ei en mayonaise – heb ik daarvan voor op een broodje een salade gemaakt. En nu eens geen gewoon broodje, maar kaas-uienbollen om het broodje extra lekker te maken!

Kaas-uienbollen

Ik heb een recept om zelf kaas-uienbollen te maken maar deze keer heb ik ze gewoon gekocht omdat het op het moment van maken veel te warm was en ik echt niet de puf had om deeg te kneden. Maar als je het leuk vindt om brood te bakken, moet je ze zeker een keer maken want het is leuk om  te doen en helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 6 kaas-uienbollen (recept)
  • 250 gr ham, blokjes of reepjes
  • 2 middelgrote augurken
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 2 eieren
  • 60 gr mayonaise
  • Paar blaadjes sla (soort naar wens)
  • Optioneel: naturel chips
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan of eierkoker, kom, grillpan

Aan de slag!

  1. Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
  2. Hak ondertussen de ham, bleekselderij, ui, augurk en eieren heel fijn. Kan ook in een foodprocessor maar maak er geen puree van. Doe alles in een kom, meng de mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de kaas-uienbollen door en grill ze op de snijkanten in een grillpan.
  4. Beleg ze met sla en de salade. Serveer de kaas-uienbollen eventueel met een handje naturel chips.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*