Kaas-uienbroodjes

Kaas-uienbroodjes

Oh wat vind ik deze broodjes toch heerlijk! Vroeger kocht ik vaak kaas-uienbrood, maar de laatste jaren maak ik ze met enige regelmaat zelf omdat ik brood bakken nou eenmaal ontzettend leuk vind. Heerlijk vers en zonder conserveringsmiddelen. Deze broodjes bak ik meestal om bij een lekkere kom soep te eten, maar ze zijn ook heerlijk als lunchbroodje.

Ingrediƫnten

  • 500 gr bloem + extra
  • 4 uien, in dunne halve ringen
  • 200 gr belegen kaas, geraspt
  • 7 gr (zakje) gedroogde gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 25 gr boter
  • 265 ml handwarm water
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, kommetje, kom, vershoudfolie, bakpapier

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en stoof hierin de uien in ca. 10 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Meng ondertussen in een kommetje de gist met de suiker en 2 eetlepels van het water. Laat ca. 5 minuten staan tot het belletjes gaat vormen.
  3. Doe de bloem in een kom en maak een kuil in het midden. Strooi 2 theelepels zout langs de rand. Doe het gistmengsel met de olijfolie en de rest van het water in de kuil. Meng van binnen naar buiten tot een samenhangend geheel.
  4. Bestruif een werkvlak met wat bloem en kneed het deeg in ca. 10 minuten soepel en glad. Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen of tot het volume verdubbeld is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Bestuif wederom een werkvlak met bloem, verdeel het deeg in 4 tot 6 gelijke stukken en druk ze tot ovale broodjes plat. Leg ze op de bakplaat.
  7. Verdeel de uien over de broodjes en verdeel de kaas erover. Maal er nog wat peper over.
  8. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*