
Kaaskoekjes van bladerdeeg
Kaaskoekjes zijn altijd lekker bij de borrel. En in deze vorm ook nog eens super easy om te maken. Ik maak ze nog wel eens als ik redelijk onverwacht bezoek krijg en geen tijd meer heb om nog naar de supermarkt te gaan voor ingrediënten voor allerlei uitgebreide hapjes. Bladerdeeg heb ik namelijk standaard altijd in de vriezer en altijd wel een kaassoort in de koelkast. Ik heb kaaskoekjes dan ook al eens gemaakt met Parmezaan, oude kaas, belegen kaas, harde geitenkaas… net wat ik op dat moment in huis had. Gebruik gewoon de kaas die jij lekker vindt!
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 gr kaas naar keuze, geraspt
- 1 ei, losgeklopt
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Optioneel: 1 el bieslook, fijngehakt
- Hulpmiddelen: deegroller, vershoudfolie, bakpapier, kwastje
Aan de slag!
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit, maar zeker niet te dun.
- Bestrooi de plakjes bladerdeeg met de kaas en maal er naar smaak wat zout en peper over. Laat zout achterwege als je een kaassoort gebruikt die van zichzelf al zoutig is, zoals Parmezaan.
- Rol de plakjes op en verpak ze stevig in vershoudfolie. Laat de rolletjes 15 minuten in de koelkast stevig worden.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd elk bladerdeegrolletjes in 8 plakjes. Leg de plakjes op de bakplaat en bestrijk ze met een dun laagje ei.
- Bak de kaaskoekjes 10 tot 12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de koekjes eventueel met wat bieslook en serveer ze binnen een uur. Later kan ook, maar dan zijn ze wel weer wat minder knapperig.
Advertentie