Kabeljauw met prosciutto en pesto uit de oven

Kabeljauw met prosciutto en pesto uit de oven

Eén van mijn favoriete visbereidingen is kabeljauw omwikkeld met Parmaham of prosciutto en dan gebakken in de pan. Ik heb dat een tijdje heel regelmatig gegeten maar inmiddels is het alweer een hele tijd geleden. Ik had er dus ook weer eens zin in alleen heb ik het deze keer een beetje anders gemaakt. Nu uit de oven met een saus van crème fraîche en pesto. Klaar in een half uurtje en terwijl de vis in de oven staat heb je je handen vrij voor de bijgerechten. In mijn geval was dat nu gewokte spinazie met ui en knoflook en geroosterde minikrieltjes.

Alternatief voor kabeljauw

Kabeljauw is een vrij dure vis. Door overbevissing werd kabeljauw schaars en daardoor is er een visquota ingesteld waardoor deze vis relatief duur is geworden. Als alternatief kun je koolvisfilet (Alaska pollak) gebruiken, dat is echt een stuk goedkoper en ook heel smakelijk. Je zou ook zeer goedkope pangasius of tilapia kunnen gebruiken maar ik eet deze vissoorten niet. Er hangt nog teveel negativiteit rondom deze vissoorten want ze worden gekweekt in landen waar ze het niet zo nauw nemen met voedselveiligheid. Lees dit maar eens. Bovendien zijn deze vissoorten ook nog eens slecht voor het milieu omdat ze moeten worden ingevlogen.

Ingrediënten

 • 4 kabeljauw filets
 • 4 plakken prosciutto
 • 3 el pesto
 • 200 gr crème fraîche
 • 25 gr Parmezaan
 • 1 el pijnboompitjes
 • Versgemalen zeezout en zwart peper
 • Materialen: bakblik, fijne rasp

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
 2. Kruid de kabeljauw met zout en peper en omwikkel ze met een plak prosciutto. Leg ze in een bakblik.
 3. Schep de crème fraîche tussen de kabeljauw en ook een beetje over de open uiteindes van de vis. Schep ook de pesto in dotjes tussen de vis. Rasp de Parmezaan erover.
 4. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, halverwege de pijnboompitjes erover strooien, tot de crème fraîche met pesto een saus rond de vis heeft gevormd en de prosciutto goudbruin is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*