Keto ‘broodje’ met eieren, bacon, cheddar en avocado

Keto ‘broodje’ met eieren, bacon, cheddar en avocado

Dit keto broodje van eieren met bacon, cheddar en avocado is zoals je kunt zien niet echt een broodje, maar je kunt het wel als zodanig uit de hand eten. Al raad ik toch mes en vork aan want dat is minder kliederig 😉 Het is wel een beetje werk en je hebt er kookringen voor nodig maar dit is echt iets wat je lekker op zondag maakt als brunch of lunch. Je kant het koud eten maar warm is het lekkerst omdat de kaas dan lekker gesmolten is.

Keto broodje

Binnen het keto dieet is brood een absolute no go vanwege de koolhydraten. Zelfs volkorenbrood mag je dan niet. Voor elke maaltijd geldt dat het behoorlijk wat improviseren en fantasie is want bij avondmaaltijden mag je ook geen rijst, aardappels of pasta. Het keto koken doe ik op dagen dat mijn lief bij me is want hij volgt het dieet en ik doe dan gewoon mee. Als ontbijt eet hij gewoon Turkse of Griekse yoghurt met speculaaskruiden en een handje noten. Als lunch is het doorgaans een salade met iets van proteïnen, vooral als hij moet werken. Maar op zondag probeer ik dan ook wel andere dingen, zoals dus dit keto ‘broodje’. Overigens kan je ook een soort broodjes maken met oopsies, ook wel bekend als wolkenbrood.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 2 tl limoensap
  • 50 gr geraspte cheddar
  • Neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, kwastje, 2 (of 4) kookringen van 8 à 9 cm, kom

Aan de slag!

  1. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes bacon of ontbijtspek op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Als er niet veel vet in de pan zit, kwast dan licht in met wat olie. Zet 2 kookringen erin (of alle 4 als je die hebt en de koekenpan groot genoeg is). Breek in elke ring een ei en maak de dooier los met een vork. Maal er wat peper over. Giet een klein bodempje water in de pan en doe het deksel erop. Stoom de eieren in ca. 3 minuten gaar.
  3. Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado in een kom met het limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem het deksel van de pan en verdeel de helft van de cheddar op over de eieren. Doe het deksel er weer op tot de kaas gesmolten is.
  5. Neem de eieren uit de pan en beleg 1 daarvan met avocado en bacon. Doe het het andere ei met de kaas naar beneden daarop. Herhaal met de andere twee eieren als je niet 4 kookringen hebt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*