Keto crispy fried chicken

Keto crispy fried chicken

Pas geleden ontdekte ik hoe je voedsel kunt paneren op de Keto manier en dat is mij prima bevallen! Deze manier heb ik nu ook toegepast om crispy fried chicken te maken zodat het koolhydraatarm is voor mijn lief. Voorheen bakte ik daar dan altijd friet bij maar dat mag helemaal niet bij een koolhydraatarm dieet. Wat echter wel mag is zoete aardappelfriet en dat is ook hartstikke lekker! En ja, zoete aardappel bevat ook koolhydraten maar dit zijn de zogenaamde trage koolhydraten. En het is niet zo dat je helemaal geen koolhydraten mag binnen dit dieet, tot 10 procent is toegestaan en dan uiteraard de trage.

Keto crispy fried chicken

Crispy fried chicken, oftewel krokant gefrituurde kip, is typisch Amerikaans fastfood. Wie kent het niet van KFC? Nou kom ik daar nooit, maar ik ken het van vroeger van een ex-schoonfamilie die daar regelmatig van die grote buckets haalden. Maar ik hou wel van kip, en zeker als het zo lekker krokant is. Speciaal voor mijn lief heb ik mijn recept aangepast zodat het Keto friendly voor hem is. Dat houdt in dat ik nu geen bloem heb gebruikt, maar een fijngemalen poeder van knabbelspek en Parmezaanse kaas. Op deze manier bevat het amper koolhydraten. Overigens hou ik niet zo van kluiven dus ik maak mijn crispy fried chicken niet van kipkluifjes maar van kipdijfilet.

Ingrediënten

 • 4 kipdijfilets zonder vel
 • 2 el (gerookt) paprikapoeder zoet
 • 1 el venkelzaad
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 200 ml karnemelk
 • 1 el bakpoeder
 • 75 gr knabbelspek
 • 50 gr Parmezaanse kaas
 • ½ tl gemalen zwarte peper
 • 750 ml zonnebloemolie
 • Materialen: vijzel, 2 kommen, keukenmachine, tang, braadpan, kookthermometer (of frituurpan)

Aan de slag!

 1. Sla de kip iets platter en halveer ze. Stamp de venkelzaadjes fijn. Meng het gestampte venkelzaad met het paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom en meng de kip erdoor. Voeg de karnemelk toe en zet de kom minstens een uur in de koelkast.
 2. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en doe dit samen met het knabbelspek in een keukenmachine. Maal tot een heel fijn poeder.
 3. Doe dit poeder met het bakpoeder en peper in een kom. Neem de stukjes kip met een tang uit de marinade en laat even boven de kom uitlekken. Doe ze vervolgens in de kom met het poeder en meng goed. Zorg dat ze rondom met een dikke laag bedekt zijn. Hoe meer hoe krokanter.
 4. Verhit in een braadpan de olie tot 180 graden. Je kunt ook een frituurpan gebruiken, maar dan wel met schone olie en niet met frituurvet.
 5. Frituur de kip met 4 tegelijk ca. 5 tot 6 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Houd warm onder aluminiumfolie (niet ingepakt maar losjes bedekt) of in de oven en frituur de andere 4 stukken kip.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*