Keto enchiladas met pittig gehakt

Keto enchiladas met pittig gehakt

Veel gerechten uit de Mexicaanse en Tex-Mex keukens zijn niet geschikt binnen het Keto dieet, met name gerechten die met tortillas worden gemaakt. Zo ook enchiladas. Maar ik heb er wat voor gevonden, letterlijk! Wat, dat verklap ik nog niet maar lees je hieronder. De enchiladas zijn gevuld met pittig gehakt omdat mijn lief en ik wel van een beetje pit houden maar je kunt het uiteraard ook minder pittig maken als pittig eten niet jouw ding is.

En ja, ik predik altijd dat ik niet van de pakjes en zakjes ben maar heb nu wel uit gemak gewoon saus uit een potje gebruikt. Waar ik op het etiket vooral op heb gelet of er geen toegevoegde suikers in welke vorm dan ook aanwezig waren en dat was niet het geval. Zout uiteraard wel maar daar ben ik zelf normaal ook niet heel zuinig mee ­čśë

Keto enchiladas

Enchiladas ken je vast wel, een Mexicaans gerecht van opgerolde ma├»stortilla’s met een vulling en overgoten met een saus, waarna het wordt afgemaakt in de oven. Enchiladas worden gevuld met verschillende ingredi├źnten, waaronder vlees, kaas, bonen, aardappelen, groenten of combinaties. Enchilada sauzen omvatten sauzen op basis van chilipeper, zoals salsa roja, verschillende moles of sauzen op basis van kaas, zoals chili con queso. Echter binnen het Keto dieet mogen tortilla’s niet, ook niet van ma├»s, omdat ze koolhydraten bevatten. Nou was ik pas op zoek naar een vervanging voor tortilla’s maar dan nog wel goed oprolbaar en dat is ook te vinden maar het is ook best wat werk. Op die zoektocht kwam ik iets anders tegen van iemand, een quick fix die verassend goed werkt: namelijk plakken ham!

Normaal zou ik in de vulling van enchiladas ook bonen hebben gebruikt (kidneybonen of zwarte bonen) maar ook peulvruchten zijn uitgesloten binnen het Keto dieet. Dus deze keer heb ik de vulling gehouden op gehakt, groene peper, ui en knoflook. Welke soort gehakt maakt niet uit, gewoon wat jij lekker vindt of hoe mager of vet je het wilt. Ik heb half-om-half gebruikt. Ook de kaas is naar eigen wens, als het maar een soort is die lekker smelt.

Ingredi├źnten

  • 12 grote plakken schouderham
  • 500 gr gehakt naar wens
  • 1 potje (hot) taco saus
  • 1 grote groene peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ┬Ż tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • ┬Ż tl chilipoeder
  • 150 gr geraspte kaas naar wens
  • 2 el neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: cayennepeper
  • Materialen: koekenpan, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snipper ook de peper fijn, naar wens met of zonder zaden en zaadlijsten.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul en bijna bruin. Voeg de peper, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder en oregano toe en bak mee tot het gehakt bruin en de ui zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Als je van pittig houdt maar de groene peper heeft het gehakt niet pittig genoeg gemaakt, voeg dan nog wat cayennepeper toe.
  4. Verdeel een dun laagje van de saus op de bodem van een ovenschaal. Lepel wat van het gehakt op de plakken ham en rol ze op. Leeg de rolletjes in de schaal en verdeel de rest van de saus erover. Strooi de kaas erover en bak de enchiladas ca. 15 minuten tot de kaas gesmolten en bubbelig is.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*