Keto pizza bodem met toppings naar wens

Keto pizza bodem met toppings naar wens

Ik ben echt een sucker voor pizza, ik heb zelfs een periode gehad dat ik het elke week wel at, al dan niet zelfgemaakt of gewoon thuis laten bezorgen. Maar als je Keto of koolhydraatarm eet zoals mijn lief, dan is pizza in principe uitgesloten. Maar inmiddels heb ik er een sport van gemaakt om voor hem toch gerechten te maken die anders echt niet zouden kunnen. Zo maakte ik recent nog taco’s van courgette op de Keto manier. Vandaag heb ik een koolhydraatarme pizza aan het repertoire toegevoegd!

Keto pizza

Een pizza is vanwege de bodem uiteraard koolhydraatrijk en dus uitgesloten binnen het Keto dieet. Een pizza bodem op de Keto manier is wel een beetje anders, vooral dunner, maar ik vond het een prima vervanger. Het maken van de bodems is zelfs makkelijker dan van gewoon deeg. In dit recept beschrijf ik ook hoe je de basis tomatensaus maakt en uiteraard hoort op een pizza ook mozzarella. Ik heb nu de rasp gebruikt, die is wat gerijpter dan de witte bollen, maar je kunt uiteraard ook de verse in plakjes gesneden gebruiken. Wat betreft de toppings doe je wat je zelf lekker vindt. Ik heb nu gekozen voor tonijn, ansjovis, zwarte olijven, kappertjes en rode ui. Inspiratie nodig voor pizza toppings? Lees dan deze blog.

Ingrediƫnten

  • Keto pizza bodem:
  • 8 eieren
  • 4 el kokosmeel
  • Snufje zout
  • 2 el ghee of kokosolie
  • Voor de pizza basis:
  • 250 ml passata (gezeefde tomaat)
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 2 tl neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: snufje stevia

Aan de slag!

  1. Snipper het sjalotje en de knoflook. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit de sjalot ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de passata, oregano, basilicum en peper en zout toe en laat de saus ca. 10 minuten heel zachtjes pruttelen. Vind je de saus te zuur, voeg dan wat stevia toe. Draai het vuur uit en laat staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Splits 4 eieren, daarvan heb je het geel niet nodig. Doe de eiwitten met de hele eieren, kokosmeel en een snufje zout in een kom en mix tot een glad beslag.
  4. Verhit een eetlepel ghee of kokosolie in een koekenpan en giet de helft van het beslag erin. Doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Het deeg zal grote luchtbellen vormen, dat is normaal. Bak de pizza bodem ca. 3 tot 4 minuten, haal het deksel van de pan en keer de bodem om. Doe het deksel terug op de pan en bak nog 2 Ć  3 minuten. Herhaal voor de tweede bodem.
  5. Leg de pizza bodems ca. 5 minuten in de oven om ze krokanter te maken.
  6. Neem de bakplaat uit de oven, bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Beleg vervolgens met je favoriete toppings. Bak de pizza’s nog ca. 5 minuten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*