
Kip caprese uit de oven
Caprese is natuurlijk vooral bekend van de eenvoudige Italiaanse salade; een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Een gouden drie-eenheid die je voor heel veel gerechten kunt gebruiken. Zo maak ik er wel eens een tosti mee of een eenvoudig hapje voor bij de borrel. Vandaag heb ik de combi gebruikt als topping voor kipfilet met als extra ingrediënt pesto. Dit omdat je verse basilicum beter niet lang verwarmt, want dan gaat de smaak verloren. Door de kip ook nog te bestrijken met pesto, krijg je toch een intense basilicumsmaak. De verse basilicum die je op het laatst toevoegt, is een extraatje voor nog meer smaak en natuurlijk ook de kleur!
Ingrediënten
- 4 kipfilets, op kamertemperatuur
- 2 bollen (buffel)mozzarella, in plakjes
- 3 grote tomaten, in plakjes (2 à 3 plakjes per kipfilet)
- 2 el pesto (vers)
- 4-8 blaadjes basilicum
- Scheutje witte wijn
- 2 el olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
- Materialen: vershoudfolie, koekenpan, ovenschaal
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Sla de kipfilets tussen 2 laagjes vershoudfolie iets platter. Wrijf ze in met zout en peper.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 5 minuten rondom bruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Blus het vet in de pan af met een scheutje wijn en roer eventuele aanbaksels los. Schenk dit bij de kip in de schaal.
- Bestrijk de kipfilets aan de bovenkant met de pesto en beleg ze met eerst de mozzarella en dan de tomaat. Maal er nog wat peper over.
- Zet de schaal 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella is gesmolten en de tomaten geroosterd zijn.
- Neem de schaal uit de oven, strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en verdeel de basilicumblaadjes over de kipfilets.