
Kip en avocado salade met koriander (Keto)
Deze salade met kip, avocado en koriander was weer een keto lunch voor mijn lief om mee te geven naar zijn werk. Al hebben we afgesproken voor hem niet meer streng voor keto te gaan maar wel op de koolhydraten te letten, dan nog zorg ik ervoor dat in ieder geval zijn lunch koolhydraatarm is maar wel vetten bevat. En daarin probeer ik zoveel mogelijk afwisseling te zoeken om het voor hem leuk te houden. Dus niet elke keer een standaard salade van sla, tomaat, komkommer en/of andere rauwkost met een proteïne. Hij is immers geen konijn 😉 Juist door af te wisselen, is het vol te houden. En dat vergt wat fantasie en denkwerk maar dat is met liefde! ❤️
Gegaarde kip
Ik geef voor dit recept al gegaarde kip aan omdat ik het aan jou wil overlaten wat je gebruikt. Wat vetter, zoals kippenbouten met huid of kipdijfilet, of juist magere kipfilet. En ook zoals je het zelf wilt bereiden; bakken, grillen, braden of roosteren. Of misschien heb je eens kippenvleugeltjes gemaakt of een hele kip in de oven geroosterd, of bij de poelier gekocht (omdat je die zalige grilllucht niet kon weerstaan 😛 ) en heb je nog over. Ik heb hier zelf gerookte kipfilet gebruikt omdat mijn lief dat heel lekker vindt.
Ingrediënten
- 400 gr gegaarde kip
- 2 avocados
- 1 kleine rode ui
- Half bakje koriander
- 3 el mayonaise, suikervrij
- 3 el limoensap
- Gemengde sla
- Extra vergine olijfolie
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
Aan de slag!
- Snijd de kip in blokjes of reepjes of trek met 2 vorken uit elkaar (zie tip boven). Snijd avocado in blokjes en snipper de ui. Hak de koriander fijn.
- Meng in een kom mayonaise en limoensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de kip, avocado, ui en koriander erdoor.
- Verdeel wat sla over bordjes en druppel daar wat extra vergine olijfolie over. Schep de kip en avocado erop en maal er nog wat peper over.