Kip met knoflook, kappertjes en kaas

Kip met knoflook, kappertjes en kaas

Dit makkelijke kipgerecht maak ik al zo’n jaar of 25. Het recept kwam van een oudtante en was voor begin jaren ’90 best een beetje avontuurlijk want kappertjes waren toen nog minder bekend en ook niet overal te koop. Wil ik vaak recepten naar mijn eigen hand zetten, dat heb ik met dit recept nooit gedaan. Ik heb het altijd zo gelaten als hoe ik het heb doorgekregen, gewoon omdat het zo prima is voor mij. Denk dat ik inmiddels alleen wat meer knoflook gebruik dan destijds. Knoflook is nou eenmaal een lichte verslaving van mij 😉 Eet dit lekker met gebakken aardappels en een eenvoudige salade of zoals op de foto ovengeroosterde tomaten. Meer heeft het gerecht niet nodig!

De oudtante is helaas niet meer onder ons, maar ik weet zeker dat ze het geweldig had gevonden dat haar recept in al die jaren populair is gebleven. Bij mij, bij mensen die het bij mij hebben gegeten, bij andere familieleden en misschien binnenkort ook bij jou!

Ingrediënten

 • 800 gr kipfilet of kiphaasjes
 • 8 teentjes knoflook (meer of minder kan natuurlijk ook)
 • 2 à 3 el kappertjes, uitgelekt
 • 3 à 4 plakken belegen of extra belegen kaas
 • 4 el milde olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: koekenpan, schuimspaan, ovenschaal

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de kip in stukjes van ca. 4 cm en de knoflook in plakjes. Kruid de kipstukjes met zout en peper.
 3. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de plakjes knoflook ca. 2 minuten tot ze goudgeel zijn. Laat ze niet bruin worden want ze worden in de oven ook nog donkerder. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal.
 4. Bak nu de kipstukjes in de knoflookolie in 5-7 minuten rondom goudbruin. Schep de kip ook in de ovenschaal.
 5. Bestrooi het geheel met de kappertjes en leg de plakken kaas erop.
 6. Zet de schaal in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*