Kip met paddenstoelen en truffel

Kip met paddenstoelen en truffel

Weinig werk, supermakkelijk en snel klaar! En natuurlijk zalig als je van truffel houdt! Nou zijn truffels niet bepaald voor de gemiddelde portemonnee, maar gelukkig zijn er ook nog de betaalbare zwarte zomertruffeltjes (verkrijgbaar in een potje), truffeltapenade en truffelolie. Over de olie valt echter wel wat te zeggen. Zie je ergens truffelolie voor een betaalbare prijs, kijk dan maar eens op het etiket. Staat daar truffelaroma op, dan heeft dit niets met truffel te maken. Dit is namelijk chemisch, een restproduct uit de olieraffinaderij nota bene! Lees dit artikel van het NRC maar eens. Olie waar wel echte truffel in verwerkt is, is echt een stuk prijziger. Ik betaalde de laatste keer nog € 32,50 voor 500 ml. Dit is een koudgeperste olijfolie waarin een tijd de dure witte truffels worden gelegd zodat die smaak in de olie trekt. Het is echt de investering waard want je hebt er maar een paar druppeltjes van nodig om een gerecht een heerlijke truffelsmaak te geven. De smaak is ook echt heel anders dan die van olie met truffelaroma. Ik bestel deze olie online bij Foodelicious. En nee, ik word niet betaald om hiervoor reclame te maken 😉 Het is gewoon mijn favoriete webshop voor oliën van superkwaliteit en andere heerlijke producten.

Overigens bestaat truffeltapenade ook niet bepaald uit truffel, maar uit heel veel andere ingrediënten. Voornamelijk paddenstoelen en een hééééééél klein beetje zwarte zomertruffel. Eigen merk AH (145 gr, € 2,49) bevat slechts 0,8% truffel en naast paddenstoelen nog allerlei bijproducten. Sacla pesto al tartufo nero (90 gr, € 2,99) bevat 2% truffel. De salsa tartufata van Acqualagna (180 gr, € 8,95) bevat 5% en de Sulpizio Tartufi (80 gr, € 4,99) bevat 10% truffel. De laatste twee gebruik ik altijd.

Ingrediënten

  • 6-8 (ca. 350 gr) kipfilethaasjes
  • 200 gr paddenstoelenmix
  • Potje truffeltapenade
  • Truffelolie
  • Knoflookpoeder
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kleine ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd of scheur ze grof en leg ze in de ovenschaal. Maal er wat zout en peper over, bestrooi met knoflookpoeder en besprenkel met truffelolie.
  3. Wrijf de kiphaasjes in met zout, peper en ruim truffeltapenade. Leg ze naast elkaar op de paddenstoelen en zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*