
Kip of kalkoen in kappertjes-roomsaus
Dit recept is zo yummie! Maakt niet uit of je het met kip of kalkoen maakt, al is kalkoen wel iets sappiger. En zodra het in de oven staat, heb je tijd om je andere gerechten (af) te maken. Ik eet het meestal met een eenvoudige rucolasalade en knoflookspaghetti of soms gebakken aardappeltjes. Maar combineer het gewoon met waar jij zin in hebt, bij voorkeur iets in de Italiaanse sfeer.
Ingrediënten
- 4 kip- of kalkoenfilets, op kamertemperatuur
- ½ tl gedroogde tijm
- ¼ tl gedroogde oregano
- 2 el kappertjes, uitgelekt
- 1 el citroenrasp
- 40 gr bloem
- 300 ml room
- 150 ml droge witte wijn
- 4 el milde olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Materialen: grote koekenpan, ovenschaal, aluminiumfolie
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de filets in met zout en peper.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de filets in 4 tot 5 minuten per kant bruin. Doe ze over in een ovenschaal.
- Roer de aanbaksels in de pan los en roer de bloem door het braadvet. Bak 1 à 2 minuten al roerend om de bloem te laten garen.
- Voeg geleidelijk en al roerend de room en dan de wijn toe. Laat op heel laag vuur ca. 2 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de tijm, oregano, kappertjes en geraspte citroenschil toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de saus over de kalkoen, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat ca. 15 minuten in het midden van de oven garen.
Advertentie