Kipburger op een pistoletje

Kipburger op een pistoletje

Al heb je nog zo veel inspiratie voor recepten, de boog kan niet altijd gespannen staan. Ik ga ook regelmatig gewoon op zoek, zeker als ik lekker maar toch low calorie wil eten. Dit recept kom uit een oude Allerhande en ik heb er wel wat aan veranderd. Zo heb ik sommige ingrediënten verminderd (ik vind een hele komkommer voor vier broodjes echt wat veel en één radijsje per broodje echt genoeg), andere broodjes gebruikt en daarnaast heb ik zelf mijn kipgehakt gemalen. Dan weet ik tenminste dat de kip die ik heb gebruikt een beter leven heeft gehad. Eén zo’n broodje is trouwens toch nog ca. 450 calorieën, maar ik heb voldoende aan één als avondmaal dus dan valt het nog wel mee.

Ingrediënten

  • 4 afbak volkorenpistoletjes
  • 450 gr kipgehakt
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • ¼ komkommer, in dunne plakjes
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 8 gr verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 15 gr verse korianderblaadjes, grof gehakt
  • 1 limoen, schoongeboend, uitgeperst en schil geraspt
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 4 bladen ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 el maïzena
  • 4 el mayonaise met yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden: kom, kleine kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng het gehakt in een kom met de helft van de bosuitjes, de helft van de koriander, de helft van de munt, de geraspte limoenschil, het sesamzaad en de maïzena. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Maak met natte handen 4 ovale burgers van het gehaktmengsel.
  4. Meng in een kleine kom de mayonaise met de rest van de bosui en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipburgers in 6 tot 8 minuten krokant en gaar. Keer ze regelmatig.
  6. Halveer de broodjes en beleg elk broodje met sla, de kipburger, komkommer, radijs en de mayonaise. Garneer met de rest van de munt en koriander.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*