Kipdijfilet en groene asperges in romige dragonsaus

Kipdijfilet en groene asperges in romige dragonsaus

Ik heb dit gerecht van kipdijfilet en groene asperges in romige dragonsaus niet specifiek als keto en koolhydraatarm aangemerkt, maar in feite is het dat wel. Alleen had ik er nog geroosterde krieltjes in schil erbij een aardappels zijn dan weer niet koolhydraatarm. Wil je dit echt zonder aardappels eten, verdubbel dan de hoeveelheid asperges zodat je toch voldoende groenten binnenkrijgt.

Kipdijfilet en groene asperges

Ik schrijf het eigenlijk altijd als ik gerechten met kip maak, dat ik dan altijd kipdijfilet gebruik. Dit omdat kipdijfilet vet bevat in tegenstelling tot kipfilet. Vet zorgt voor meer smaak en het vlees blijft malser. Daarnaast is het vlees van de dij sowieso al malser omdat de dij van de kip meer heeft moeten ‘werken’ door het lopen. Kipfilet komt van de borst en dat heeft nauwelijks beweging. Verder heb ik voor dit gerecht groene aspergetips gebruikt in plaats van hele. De tips zijn dunner en sneller gaar dan dikkere hele asperges. Je kookt ze namelijk niet voor maar laat ze alleen in de dragonsaus mee warmen. Bij aspergetips weet je dan zeker dat ze gaar zijn.

Ingrediënten

  • 4 kipdijfilets
  • 200 gr groene aspergetips
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bakje dragon of 4 tl gedroogde
  • 350 ml kippenbouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 25 gr boter
  • 1 tl neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Kruid de kipdijfilet met zout en peper. Als je verse dragon gebruikt, dan de helft fijnhakken.
  2. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak de ui op matig vuur ca. 5 minuten tot deze glazig is. Laatste minuut de knoflook toevoegen. Schep uit de pan.
  3. Bak de kipdijfilet ca. 4 minuten per kant tot beide kanten gebruind zijn. Voeg ui, bouillon en 2 takjes dragon of 2 tl gedroogde toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Draai de kip om en voeg de asperges toe en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.
  4. Roer de crème fraîche en de rest van de dragon erdoor en warm nog even goed door.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*